Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen blij met slechts drie testdagen

Verstappen blij met slechts drie testdagen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Max Verstappen kan niet wachten op de start van het Formule 1-seizoen in 2021 na een korte ‘shakedown’ met zijn nieuwe Red Bull Racing RB16B vorige week. De Nederlander is zelfs blij met het ingekort driedaags testschema in Bahrein.Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez sloten vorige week een filmdag af op Silverstone waarbij ze volgens de regels maximaal 100 kilometer in de nieuwe auto konden afleggen. Ze zullen moeten wachten op de test, voorafgaand aan het seizoen, om een volledig gevoel te krijgen van hun nieuwe RB16B. De testdagen zijn echter dit jaar teruggebracht van zes naar drie dagen, verdeeld over beide coureurs. De Nederlander was niet onder de indruk van de afname van het aantal dagen, zegt hij: “Ik kijk altijd uit naar raceweekends, maar eerst hebben we drie dagen testen. Het is anderhalve dag per teamgenoot. Het is niet veel, maar ik vind het niet erg. Ik vond zes dagen toch een beetje veel en een beetje saai. “

De winnaar van de slotwedstrijd vorig jaar voegde eraan toe dat hij slechts één doel heeft voor de testdagen op het Bahrain International Circuit, waar ook de seizoensopener van 2021 zal worden gehouden. “Natuurlijk vind ik het heerlijk om in een Formule 1-auto te rijden, maar tijdens het testen is er niet echt een competitief element. Ik hoop dat mijn anderhalve dag soepel verloopt. Dat is belangrijk,” zegt Verstappen. “We willen zoveel mogelijk kilometers klokken om aan de auto te wennen. Dat is de manier om je voor te bereiden op het eerste Grand Prix-weekend. We zullen moeten wachten tot Bahrein waar we op racerubber kunnen rijden. Dat is waar het echt begint. Dan kunnen we beginnen werken aan de set-up.”

Red Bull hoopt dit jaar het titelgevecht te voeren tegen regerend kampioen Mercedes. Honda hoopt in stijl de Formule 1 te verlaten met een geüprade motor in hun laatste jaar als officiële leverancier van het team.

Foto: RIP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen blij met slechts drie testdagen