Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen blij na eerste rondjes in nieuwe Red Bull

Verstappen blij na eerste rondjes in nieuwe Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen in actie tijdens de Turkse tombola. Max Verstappen heeft woensdag zijn eerste rondjes mogen rijden in de raceauto die Red Bull heeft gebouwd voor het komende seizoen in de Formule 1.

Hij kroop achter het stuur van de RB16B op circuit Silverstone in Engeland. “Het is altijd lekker om weer in een Formule 1-auto te rijden. De eerste keer dat je de pitstraat uitrijdt geeft zo’n geweldig gevoel”, zei de Nederlander.

Regels
De regels van de Formule 1 verbieden testwerk in de nieuwste wedstrijdbolide en staan alleen wat promotierondjes toe. De coureurs mogen voor het eerst serieus rijden in de auto voor dit seizoen tijdens de officiële testraces in Bahrein van 12 tot en met 14 maart.

Vertrouwd maken
Testen in een minstens twee jaar oude auto mag wel, dus stapte Verstappen eerst in de bolide van Red Bull uit 2019. “Ik heb eerst in de RB15 gereden. Het was om er even in te komen na de winterpauze”, zei Verstappen, die vorig jaar de laatste race in Abu Dhabi op 13 december won. “Daarna ben ik in de nieuwe auto gesprongen, de RB16B. Op dit soort dagen gaat het er vooral om jezelf vertrouwd te maken met de auto en de motor en ervoor te zorgen dat alles soepel draait. Ik wil zo goed mogelijk voorbereid zijn op de testraces in Bahrein.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen blij na eerste rondjes in nieuwe Red Bull