Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen blijft ondanks klapband leider in WK-stand door kapitale fout Hamilton, winst voor Pérez

Verstappen blijft ondanks klapband leider in WK-stand door kapitale fout Hamilton, winst voor Pérez

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door Arjan Schouten

Een schop uit frustratie tegen zijn verrotte linker achterband. Met het hoofd naar beneden terug naar de pits. Wat een gigantische doffe ellende voor Max Verstappen, na wat toch lang verdacht veel op een foutloze race uit het boekje leek. Was het een bandenprobleem van de falende, zachtere Pirelli’s-compounds? Nader onderzoek zal het ongetwijfeld ophelderen, maar wat doet het er nog toe voor Verstappen? Werkelijk op rozen zat hij, 47 van de 51 rondes. Bijna weer 25 dikke WK-punten in de tas, twee weken na zijn winst in Monaco. Twee zeges op rij, het had een nieuw unicum betekend in zijn loopbaan en een ferm bewijs van nog meer progressie.

Sterk gestart, op het asfalt al langs Charles Leclerc en met een ultrasnelle pitstop ook langs Lewis Hamilton, die vervolgens ook nog ingehaald werd door Sergio Pérez. Een droomscenario voor Red Bull Racing, met de mopperende zevenvoudig wereldkampioen getemd achter beide Bulls. Vast achter Pérez, als buffertje tussen beide titelkandidaten. En Verstappen er onbedreigd voor, op weg naar zege 13 en de nog stevigere koppositie in het WK.

Meer Formule 1
• Verstappen hoorde bij dokter van fout Hamilton: ‘ Opeens begon telefoon te trillen ’
• Verstappen sneert naar leverancier Pirelli: ‘ Feit is dat er weer een band is geploft ’
• Winnaar Pérez: ‘ Het spijt me heel erg voor Max ’
• De beelden | Bekijk hier de crash van Verstappen terug
• De complete uitslag en WK-stand

Zo leken de Bulls hard op weg de grote concurrent schaakmat te zetten, op precies dezelfde wijze zoals Mercedes dat zo vaak deed, de laatste seizoenen. Daar moest Hamilton het vandaag he-le-maal alleen doen, gestart van P10 was Valtteri Bottas de hele middag nergens te bekennen. De Fin die al bij de heenreis naar Azerbeidzjan vertraging opliep, had ook weinig haast in de rest van weekend. Na een complete off-day pas als twaalfde over de streep.

Bekijk de beelden van de klapband van Verstappen.
Zo leek een gigantisch feest voor Verstappen en co. in de maak, zeker toen ook de listige safety-car situatie na […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen blijft ondanks klapband leider in WK-stand door kapitale fout Hamilton, winst voor Pérez