Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen blikt terug op eerste overwinning: ‘Mijn vader was zo zenuwachtig dat zijn neus begon te bloeden’

Verstappen blikt terug op eerste overwinning: ‘Mijn vader was zo zenuwachtig dat zijn neus begon te bloeden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondersteund door een geanimeerde versie van zichzelf herbeleeft Max Verstappen het moment dat hij de jongste Grand Prix-winnaar ooit werd in de Formule 1. “Ik telde de rondjes.”

In de meest recente aflevering van For Real, te zien op het youtubekanaal van Red Bull, vertelt Max Verstappen aan de hand van animaties, anekdotes en luchtige grappen het verhaal van zijn eerste race voor Red Bull, tijdens de GP van Spanje 2016. Een race die hij direct wist te winnen, wat Verstappen een mooie plek opleverde in de geschiedenisboeken van F1.

Lees ook : Renger van der Zande klimt in de pen voor FORMULE 1 Magazine

For Real is een youtubeserie waarin door Red Bull gesponsorde atleten in filmpjes van minder dan tien minuten vertellen over hun meest enerverende momenten. Verstappens eerste overwinning is al de derde aflevering van de serie. Eerder vertelden Zion Wright en Fernanda Maciel respectievelijk over zijn vroege carrière als skateboarder en haar ervaring om de 900 kilometer lange Camino Frances hard te lopen. © 2016 Peter van Egmond. Verstappen begint over zijn eerste jaar in Formule 1. “Als iemand de Formule 1 in komt, heeft iedereen altijd een mening. Sommigen zeiden dat ik te jong was”, vertelt hij. De Nederlander had nog geen rijbewijs toen hij in 2015 zijn debuut maakte voor Toro Rosso, het dochterteam van Red Bull. Al grappend vertelt Verstappen over zijn eerste rijles: “Het hele jaar moest iemand me op en neer rijden. Mijn moeder vroeg of het niet eens tijd was mijn rijbewijs te halen. De rijinstructeur wist natuurlijk dat ik Formule 1 reed. Ik had petjes en shirts klaarliggen om hem desnoods om te kopen, maar hij was gelukkig streng.”

Lees ook : Horner: ‘Natuurlijk wil Mercedes schijnwerpers van zich afschuiven, hoort bij het spelletje’

Over de plotselinge stap naar Red Bull in 2016 zegt Verstappen dat het ook voor hem een verrassing was. “Mijn vader belde eerst, maar ik geloofde hem niet. Later belde Helmut Marko dat ik naar Graz moest komen.” Tijdens een etentje vertelde het hoofd van het Driver Development Program van Red Bull aan Verstappen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen blikt terug op eerste overwinning: ‘Mijn vader was zo zenuwachtig dat zijn neus begon te bloeden’