Het laatste formule 1 nieuws

'Verstappen-clausule' moet Hamilton in de Formule 1 houden

‘Verstappen-clausule’ moet Hamilton in de Formule 1 houden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Het wordt over het algemeen al langer vermoed dat Lewis Hamilton bij Mercedes zijn Formule 1 -carrière voorzet. En daar gaan de bronnen F1-insider.com dan ook vanuit. De Duitse website publiceerde donderdag dat er een overeenstemming is bereikt tussen Hamilton en Mercedes. Zo ligt er een contract klaar voor 2021, met de optie voor 2022.

Maar er zijn naar verluidt meer details die een nieuw contract tussen de twee wereldkampioenen mogelijk maakt. Zo zal Lewis Hamilton net als vorig jaar ongeveer 40 miljoen euro verdienen. Nieuw is wel dat er twee advertentieruimtes beschikbaar komen op zijn helm en overall, die hij zelf invulling mag geven. Dat betekent dus extra inkomsten. Een Verstappen-clausule

In de afgelopen weken suggereerde media over een mogelijk vetorecht voor Lewis Hamilton, waarmee hij iets te zeggen krijgt over wie zijn teamgenoot wordt. Ook daarover zal vermoedelijk iets in het contract zijn opgenomen, in de vorm van een soort Verstappen-clausule . Zo benoemd F1-insider de contractuele bepaling.

Met deze clausule kan Lewis Hamilton voorkomen dat hij eventueel in 2022 te maken krijgt met een teamgenoot van het kaliber Max Verstappen , een zeer sterke coureur. In dat geval kan de Britse zevenvoudig wereldkampioen voorkomen dat hij een teamgenoot naast zich krijgt, die het hem meer dan alleen moeilijk maakt.

Feitelijk heeft Max Verstappen een contract met Red Bull tot en met 2023. Maar mocht Red Bull na 2021 besluiten om uit de sport te stappen, als er geen akkoord wordt bereikt over de zogenaamde engine-freeze , dan komt Verstappen weer op de rijdersmarkt en zou Mercedes er voor kunnen kiezen om de Nederlander aan te trekken. De Verstappen-clausule zou dat kunnen voorkomen.

De opname van een bepaling in een contract is geen noviteit. Al in de vorige eeuw bestonden bepaalde clausule, zoals bij McLaren en Williams tussen Ayrton Senna en Alain Prost. Senna en Prost konden voorkomen om een te sterke coureur naast zich te krijgen.

Voormalige Formule 1-coureur Damon Hill kan wel begrijpen dat zijn landgenoot een Verstappen-clausule in zijn contract zou laten opnemen. Woensdag schreef de enkelvoudig wereldkampioen op Twitter: “Het gerucht gaat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Verstappen-clausule’ moet Hamilton in de Formule 1 houden