Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen deelt rivaal Hamilton tik uit met winst in Austin

Verstappen deelt rivaal Hamilton tik uit met winst in Austin

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Max Verstappen en Lewis Hamilton blijven de Formule 1-liefhebbers trakteren op een bloedstollende titelstrijd. Bij de GP van de Verenigde Staten sloeg Verstappen een slag door in een spannend slot zijn rivaal voor te blijven en zijn WK-leiding uit te breiden.

Verstappen was de race op het Circuit of the Americas begonnen met een WK-voorsprong van zes punten op Hamilton en vergroot die marge nu naar twaalf punten. De Limburger moest tot in de slotronde alles in de strijd gooien om de zevenvoudig wereldkampioen af te troeven. Teamgenoot Sergio Pérez besloot de race als derde.

Leiding verspeeld
Verstappen begon de race in Austin, Texas op poleposition, pal vóór rivaal Hamilton. Het was echter Hamilton die als koploper uit de eerste bocht kwam na een iets betere start dan de Limburger. Verstappen kon vervolgens op de tweede plek wel direct aanhaken bij Hamilton. De Brit leek meer moeite te hebben met dat tempo vol te houden, al hield hij zijn leidende positie wel vast in de eerste tien rondes van de race. Foto: Red Bull Content Pool Verstappen pareert
Het was Verstappen die als eerste een pitstop maakte. Hamilton deed zijn bandenwissel enkele rondjes later en verloor de leiding aan de Limburger, die op verse banden zo’n zeven seconden had gewonnen ten opzichte van zijn concurrent. Die marge bleef een tijdje gehandhaafd, terwijl Sergio Pérez enkele tellen achter Hamilton op de derde plek reed.

Laatste wissels
Hamilton kroop langzaam maar zeker naar Verstappen toe, maar voordat de zevenvoudig wereldkampioen kon aansluiten dook Verstappen vroeger dan verwacht, in ronde 30, de pitsstraat in voor zijn tweede stop: op de hardste bandencompound zou hij de laatste 26 rondes voltooien. Hamilton deed zijn laatste bandenwissel acht rondes later en waar gerekend werd op een wissel naar een snellere bandencompound, schroefde ook het Mercedes-team de hardste banden onder de bolide.

Duel
De Mercedes-strategen sorteerden voor op een duel tussen Hamilton en Verstappen in de laatste drie rondes en die voorspelling kwam precies uit: Hamilton kwam met rasse schreden dichterbij, reed de snelste raceronde en voerde de druk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen deelt rivaal Hamilton tik uit met winst in Austin