Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen doet luxe aankoop: "Loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen"

Verstappen doet luxe aankoop: “Loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is niet ongebruikelijk dat de best betaalde Formule 1-coureurs een privéjet bezitten. Ook teambazen en voormalig Formule 1 -coureurs zien we nogal eens met een eigen jet. Zo vliegt Max Verstappen regelmatig mee in de privéjet van David Coulthard . Nu vond hij het echter tijd worden voor eigen vervoer.

In de luchtvaart-podcast Mic High Club werd onthuld dat de Nederlander een heus privévliegtuig heeft aangeschaft. Het gaat om een Falcon-900EX, die hij heeft gekocht van niemand minder dan Virgin Group-oprichter Richard Branson. Vliegtuig in Red Bull Racing kleuren?

‘Nu is hij dus van Max’, aldus Menno Zwart en Philip Dröge. Zou het vliegtuig de kleuren van Red Bull Racing krijgen? Waarschijnlijk niet. ‘Hij is immers niet van Red Bull, maar gewoon van Max zelf.’

Een privéjet is natuurlijk geen goedkope aanschaf. ‘Zo’n Falcon-900EX is geen goedkoop vliegtuigje. Dat loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen’ , aldus Zwart.

Het zou overigens zomaar kunnen dat men de kans krijgt om te vliegen in de nieuwe jet van Verstappen. Deze worden namelijk nogal eens verhuurd door de eigenaren, om zo de kosten van onderhoud en stalling in een hangar te drukken als het vliegtuig niet gebruikt wordt. Dit zal echter geen goedkope grap zijn. Bekijk hier de privéjet van Verstappen:

PHOTOS Virgin Galactic
M-VGAL Dassault Falcon-900EX
Toronto Pearson Airport pic.twitter.com/4L9INPL1Zq — Tom Podolec Aviation (@TomPodolec) June 10, 2019

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen doet luxe aankoop: “Loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen”