Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen doet voorstel aan FIA: 'Laat GP's eerder beginnen'

Verstappen doet voorstel aan FIA: ‘Laat GP’s eerder beginnen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen zou het geen gek idee vinden als alle Grands Prix wat vervroegd zouden worden. De Europese wedstrijden starten nu altijd om 15:00 uur, terwijl dat voorheen eigenlijk standaard 14:00 uur was. Het eerder op de middag laten beginnen van GP’s zou volgens Verstappen een pluspunt zijn. GP’s eerder beginnen

Het eerder laten beginnen van een Grand Prix geeft de organisatie volgens Verstappen meer tijd en meer opties om te anticiperen bij bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, zoals in de GP van België.

Verstappen: “Als je een dag hebt zoals vandaag, is het misschien beter om wat eerder te beginnen dan om drie uur. Om twaalf uur of om één uur bijvoorbeeld. Persoonlijk zou ik dat sowieso een betere tijd vinden om aan een race te beginnen. Want vandaag duurde het maar en duurde het maar, terwijl het weer alleen maar slechter en slechter werd en het op een gegeven moment ook donker begon te worden.”

De 23-jarige Nederlander laat bij Motorsport.com weten dat hij niet verwacht dat de Formule 1 later de wedstrijd nog komt inhalen. Los van het feit dat er verderop in het jaar alleen maar onstuimiger weer verwacht wordt, denkt Verstappen dat het logisitiek gezien geen haalbare kaart is. “We hebben al te veel races. Ik zie het niet gebeuren dat we hier dit jaar nog terugkomen, aangezien we al een kalender met 22 races hebben.” Zoveel regen ook nieuw voor Verstappen

In gesprek met De Telegraaf vertelt Verstappen te snappen dat de FIA besloot om de wedstrijd niet vrij te geven. “Zo extreem als nu heb ik het nog nooit meegemaakt. Maar ik snap dat er geen risico’s worden genomen. Zeker niet met de recente gebeurtenissen in het achterhoofd. Voor de fans is het heel erg balen, maar je moet ook aan de veiligheid denken. Dat staat voorop. Het was niet mogelijk om zo te racen”, besluit hij zijn verhaal.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen doet voorstel aan FIA: ‘Laat GP’s eerder beginnen’