Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen door fans verkozen tot favoriete coureur in wereldwijd Formule 1-onderzoek

Verstappen door fans verkozen tot favoriete coureur in wereldwijd Formule 1-onderzoek

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uit een wereldwijd onderzoek van de Formule 1 naar de populariteit van de koningsklasse is Max Verstappen verkozen tot de grote favoriet van de twintig coureurs op de grid. Vier jaar geleden was Lewis Hamilton nog de meest populaire coureur. In het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder maar liefst 167,000 volgers uit 187 landen, won de Nederlander van andere favorieten. Lando Norris staat op de tweede plaats en de naam van titelrivaal Hamilton komt terug op plek drie op de ranglijst.

Ook Daniel Ricciardo en McLaren scoren goed. Onder de vrouwelijke volgers is de vrolijke Australiër de tweede populairste coureur, achter teamgenoot Norris. Onder alle fans staat Ricciardo op de vierde plaats. McLaren werd overigens gekozen tot de grote fanfavoriet bij de Formule 1-teams, terwijl Red Bull en Ferrari de top drie completeren. Mercedes mist het ‘podium’ net en staat vierde in de lijst met populairste F1-teams.

91 procent van de fans geven aan een favoriet team te hebben, terwijl 94 fans een favoriete coureur hebben. Verstappen is overigens vooral populair onder het jongere publiek, met het grootste deel van zijn fans tussen de 25 en 34 jaar. Hamilton is, niet geheel verrassend, de populairste coureur in Groot-Brittannië. De Brit is vooral populair bij de fans van 35 jaar en ouder.

Het onderzoek bevestigt ook dat onder autosportliefhebbers de Formule 1 de hoogst aangeschreven raceklasse ter wereld is. Zo’n 90 procent van de gevraagde fans wees de sport aan als de pinnacle of motorsport, oftewel de koningsklasse van de autosport. De fans volgen de sport het liefst nog altijd via de normale televisie, waarbij bijna 70 procent aangeeft dit te willen blijven doen. Online streamen is minder populair, slechts een kleine 14 procent wil dit in de toekomst doen.

De fanbase groeide enorm in de Verenigde Staten, India, China en Mexico, waar het aantal fans met zo’n 50 procent is gegroeid. Ook zijn er aanzienlijk meer vrouwelijke Formule 1-volgers, want het aantal verdubbelde in vier jaar tijd bijna: van 10 naar 18 procent. Het overgrote deel van de huidige F1-volgers is overigens de sport pas in de afgelopen jaren gaan volgen. Video: Van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen door fans verkozen tot favoriete coureur in wereldwijd Formule 1-onderzoek