Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen doorbreekt pole-hegemonie Mercedes: 'Dit voelt zo goed!'

Verstappen doorbreekt pole-hegemonie Mercedes: ‘Dit voelt zo goed!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zestien keer ging de pole-position dit Formule 1-seizoen naar een Mercedes-aangedreven bolide, maar voor de zeventiende en laatste race van het jaar wist Max Verstappen hoogstpersoonlijk een einde te maken aan die imposante reeks. Met een minimaal verschil wist de Nederlander in Abu Dhabi af te rekenen met de Mercedessen om zo zijn derde pole-position in de Formule 1 voor zich op te eisen.

Verstappen zat er dit jaar al vaak dichtbij, maar in de kwalificatie was hij dit jaar nog geen enkele keer de snelste. In Abu Dhabi ging hij er nog één keertje voor zitten en viel het deze keer wel op zijn plek: na een ultieme poging wist de Limburger een 1:35.246 uit zijn Red Bull te persen, om zo de beide Mercedessen van Bottas en Hamilton minder dan een tiende van een seconde voor te blijven.

Zie ook Verstappen stormt in Abu Dhabi naar laatste pole van 2020

“Ik zei het voor de kwalificatie al, we gingen voor de laatste keer dit seizoen nog een keer alles geven en dat hebben we gedaan. Ik ben er heel erg blij mee”, jubelde Verstappen. “Het was aanvankelijk best een lastige kwalificatie, vooral in de laatste sector. Daar heb je zoveel bochten waar je een foutje kunt maken. Gelukkig viel alles op zijn plek in de laatste ronde.”

De eerste pole-position van het seizoen komt op een goed moment voor Verstappen, die zo na een frustrerende reeks flink wat positief momentum meeneemt naar de winterstop: “Het is een lang seizoen geweest voor iedereen, vooral door al die races achter elkaar. Dit was echter een goede kwalificatie voor iedereen binnen het team. Het hele jaar zit je op achterstand en dat is soms wat frustrerend, dus hier ben ik heel blij mee.” Kansen in de race

De laatste vijf jaar wist de polesitter in Abu Dhabi telkens aan de haal te gaan met de overwinning. Of Verstappen morgen ook de snelheid heeft om te winnen weet hij nog niet, maar de Nederlander is wel optimistisch: “Volgens mij heeft niemand hier nog heel veel lange runs gedaan dit weekend, dus we moeten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen doorbreekt pole-hegemonie Mercedes: ‘Dit voelt zo goed!’