Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Een dag zoals vandaag is altijd wat je wilt"

Verstappen: “Een dag zoals vandaag is altijd wat je wilt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is nog maar de eerste dag, en het Formule 1 -seizoen is nog niet eens begonnen. Maar Max Verstappen heeft alvast een goede start gemaakt in de auto voor 2021, door veel ronden te rijden en de dag als snelste af te sluiten. Hij gaat in op zijn gevoel over deze eerste testdag. Probleemloze eerste testdag voor Verstappen

Verstappen benadrukt dat zijn eerste gevoel over de test in Bahrein positief was. “Een dag zoals vandaag waarin je zoveel ronden kan doen, is altijd wat je wilt. Zeker op een circuit als Bahrein, waar het altijd heel zwaar voor de banden is, en zeker ook vandaag omdat het heel warm was en er veel wind stond” , vertelt Verstappen aan Ziggo Sport. “Om dan zoveel rondjes te rijden is gewoon heel positief.”

De Nederlander had er aan het eind van de eerste dag ruim 700 kilometer op zitten. “Het is natuurlijk altijd het doel om zoveel ronden te rijden op je runsheet elke dag, maar meestal haal je dat niet door verschillende kleine problemen. Maar dat hebben we totaal niet gehad ”, vervolgt Verstappen. Ook geen problemen met Honda-krachtbron

Wat de motor betreft zijn er ook geen klachten te melden. “We hebben geen problemen gehad, het reed gewoon goed. Daar hebben we nog niet over hoeven te klagen, dus dat is gewoon goed.”

De tijdenlijst zegt op dit punt dan nog niet zoveel, maar voor Red Bull Racing is het in ieder geval een positief begin. “We hebben gewoon een goede dag gehad. We hebben veel gereden, geen problemen, de auto voelt goed aan. Het is gewoon een goed begin voor ons, en zo kun je fijn aan de komende twee dagen werken” , eindigt Verstappen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Een dag zoals vandaag is altijd wat je wilt”