Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Een tijdstraf van tien seconden vind ik belachelijk! Zeker in zo’n bocht, dat kan niet!"

Verstappen: “Een tijdstraf van tien seconden vind ik belachelijk! Zeker in zo’n bocht, dat kan niet!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is uitgevallen in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander startte vanaf pole positie, maar had na het uitgaan van de vijf rode lichten direct zijn handen vol aan een strijdlustige Lewis Hamilton. Max wist de aanvallen van de Mercedes-coureur meermaals af te slaan, totdat het noodlot toesloeg en het tweetal elkaar bij het ingaan van Copse raakte. Verstappen schoot hard de bandenstapels in, maar kon op eigen kracht uitstappen. Hij werd echter afgevoerd naar het ziekenhuis voor een aantal medische checks. Het is na de klapband in Azerbeidzjan de tweede keer dit seizoen dat de Limburger buiten de punten eindigt. Lewis Hamilton kon zijn weg wél vervolgen en wist zich – na een door de wedstrijdleiding opgelegde tijdstraf van tien seconden – terug te vechten en voor eigen publiek de overwinning te pakken. Charles Leclerc en Valtteri Bottas completeerden het podium. “Het ziet er okay uit, maar het was een flinke klap”, laat vader Jos Verstappen tijdens de wedstrijd weten, als hem gevraagd wordt hoe Max het maakt. “Max voelde zich wat licht in zijn hoofd en is in het ziekenhuis om een CT-scan te laten maken. Hij was echter goed bij. Zijn schouder is wel wat pijnlijk en hij heeft hier en daar wat blauwe plekken.” Later op de avond werd Max Verstappen ontslagen uit het ziekenhuis.

Over het incident met Lewis Hamilton laat de voormalig Formule 1-coureur weten: “Ik heb het ongeval samen met Max teruggekeken. Hij geeft aan dat hij Lewis genoeg ruimte gaf en er half voor zat, maar dat Hamilton vervolgens tegen zijn achterwiel reed. Dan weet je dat je fout zit. Dat er vervolgens slechts een tijdstraf van tien seconden volgt, vind ik belachelijk. Zeker in zo’n bocht, dat kan niet.” Onder een blauwe hemel gaat de tiende Grand Prix van het seizoen van start. Max Verstappen komt goed uit de startblokken, maar dient bij het ingaan van de eerste bocht direct zijn eerste plek te verdedigen ten opzichte van een aanstormende Lewis Hamilton. De Brit waagt een nieuwe poging op het eerste rechte stuk richting Brooklands, maar Verstappen weet zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Een tijdstraf van tien seconden vind ik belachelijk! Zeker in zo’n bocht, dat kan niet!”