Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Hamilton gunnen elkaar geen millimeter. Max knalt in bandenstapel, Lewis wint race

Verstappen en Hamilton gunnen elkaar geen millimeter. Max knalt in bandenstapel, Lewis wint race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

‘Respectloos en onsportief’, brieste Max Verstappen terwijl hij Lewis Hamilton feest zag vieren na zijn overwinning in Groot-Brittannië. Verstappen was in het ziekenhuis voor controle nadat hij door Hamilton van het circuit was gebeukt. In de flauwe Copse-bocht tikt Hamilton de bolide van Verstappen aan. Gekreun over de boordradio, een impact van liefst 51G op zijn lijf en een auto die bijna niet meer te herkennen is als een auto. Max Verstappen ervoer zondag aan den lijve wat er gebeurt als de titelstrijd in de Formule 1 verhardt. De Nederlander werd in de eerste ronde van de Grote Prijs van Groot-Brittannië met bijna 300 kilometer per uur uit de wedstrijd gebeukt door rivaal Lewis Hamilton.

Negen races lang lukte het Verstappen en Hamilton om uit elkaars haren te blijven. Ja, er was zo af en toe een sneer of ergernis over elkaars woorden. Maar op de baan was er onderling respect. De gevechten waren hard, maar geen moment dwongen ze elkaar in een situatie waarin ze geen kant meer op konden.

Tot zondag. Verstappen startte op het circuit van Silverstone vanaf de eerste plek. Hamilton stond schuin achter hem. De zevenvoudig kampioen was sneller van zijn plek, maar Verstappen hield de Mercedes met stevig verdedigen achter zich. Hamilton gaf niet op, bleef in Verstappens slipstream en waagde in de snelle bochten nog een poging.

Daar ging het mis, in de flauwe Copse-bocht. Hamilton stuurde eerst naar links, in een poging Verstappen te foppen. Verstappen trapte daar niet in, ging als eerste de bocht in en stuurde met Hamilton nog schuin achter zich in, waarna de Mercedes met zijn linker voorband de rechter achterband van Verstappens bolide raakte.

Verstappen was meteen de controle over het stuur kwijt. Hij schoof door de grindbak en knalde vol met de zijkant in de bandenstapel. Het was zijn zwaarste crash sinds zijn debuutjaar in 2015 in Monaco, toen hij met 120 kilometer per uur frontaal in de bandenstapel reed. Hij kwam op eigen kracht uit zijn auto, zwaaide nog even naar het publiek en ging daarna met de dokters mee. Hij werd uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Hamilton gunnen elkaar geen millimeter. Max knalt in bandenstapel, Lewis wint race