Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Hamilton naast elkaar op persconferentie: over incidenten, emoties en dé race

Verstappen en Hamilton naast elkaar op persconferentie: over incidenten, emoties en dé race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton en Max Verstappen. © AP Ze zijn het lang niet overal over eens, zullen ook zeker geen vrienden worden, maar tot een echte confrontatie leidde de persconferentie van Lewis Hamilton en Max Verstappen in Abu Dhabi niet.

Door Rik Spekenbrink Uiteraard had de FIA de twee coureurs die op 369,5 punten staan en het zondag nog één keer gaan uitvechten, samen geprogrammeerd in de donderdagse persconferentie. Maar waar Max Verstappen eerder in zijn eigen (internationale) sessie stellig was over met name de stewards – maar ook over zijn beeld van rivaal Lewis Hamilton – bleef een verbaal gevecht uit.

Natuurlijk werd het geprobeerd door de autosportpers, linksom, rechtsom. Maar de twee titelkandidaten hielden hun kruit redelijk droog en lieten zich niet uit de tent lokken. Vragen die gingen over een eventuele clash, komende zondag, of de vrees voor een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding, werden weggewuifd. ,,Aan dat soort zaken besteed ik geen energie”, beweerde Hamilton. ,,Het is wat het is, je kan er toch niets aan veranderen”, zei Verstappen. ,,We willen allebei winnen, nog een keer een goede show neerzetten. Daar moet het over gaan.” Of het een goed idee was om vandaag of morgen nog even samen te gaan zitten, vroeg een journalist, maar dat vonden beiden niet nodig. ,,We hebben goed geracet samen”, zei Verstappen. Dat was Hamilton met hem eens. ,,Er waren wat incidenten, maar daar leer je van, en dan ga je weer door.”

Verstappen herhaalde dat hij vindt dat er voor hem andere regels gelden dan voor zijn collega’s. Bij de beslissende inhaalactie in Jeddah duwde Hamilton hem ook buiten de baan, vindt Verstappen. De Brit zag dat anders. ,,Ik was er al voorbij en koos mijn ideale lijn. Ik ben niet buiten de witte lijnen gekomen en wist ook niet dat Max daar zat.”

Tijdens de race schold Hamilton over de boordradio op Verstappen, waarbij het F-woord viel. ,,Zoiets gebeurt in het heetst van de strijd, met de adrenaline en emoties torenhoog. Maar dat was bij wijze van spreken.” Dat achterop het T-shirt dat hij eerder op de dag droeg ‘ fuck off […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Hamilton naast elkaar op persconferentie: over incidenten, emoties en dé race