Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Hamilton niet bij te benen: 'Het zal niet beter worden voor Bottas, hij is simpelweg te langzaam'

Verstappen en Hamilton niet bij te benen: ‘Het zal niet beter worden voor Bottas, hij is simpelweg te langzaam’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez kan meer betekenen voor de titeljacht van Max Verstappen dan Valtteri Bottas kan betekenen voor Lewis Hamilton. Dit omdat de Fin ‘simpelweg te traag’ is. Dat zegt Formule 1-kampioen Jacques Villeneuve. Hoewel Pérez en Bottas tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna niet in de prijzen vielen, was het Pérez die in ieder geval het juiste tempo liet zien, ook al had hij moeite om zijn RB16B in de juiste richting te sturen.

Hij kwalificeerde zich als P2, de eerste teamgenoot sinds Daniel Ricciardo die Verstappen in een kwalificatiesessie versloeg, terwijl Bottas op P8 op de grid stond. Pérez had het in de Grand Prix moeilijk op het natte asfalt. Hij gleed weg en spinde, wat hem posities kostte, terwijl Bottas die dag net een goed tempo liet zien.

De Fin kwijnde tijdens de race weg op de negende plaats toen hij werd aangevallen door de Williams van George Russell. Die actie eindigde in tranen met beide coureurs in het grind en uit de race.

Mercedes Motorsport-baas Toto Wolff gaf Russell de schuld van de crash en dreigde de Mercedes-junior gekscherend met een degradatie naar de “Renault Clio Cup”.

Villeneuve zegt echter dat de schuld aan Bottas is toe te schrijven voor de ruk die hij aan het stuur gaf en ook omdat hij zo langzaam was dat hij kon worden aangevallen door een Williams. “Ik begrijp Toto Wolff niet helemaal”, vertelde hij aan F1-Insider.com. “Waarom geeft hij de jonge Brit de schuld van de aanrijding met Mercedes-junior Russell?

“Bottas wist precies dat zijn potentiële opvolger op het punt stond hem in te halen en riskeerde een ernstig ongeluk met zijn korte beweging naar rechts. Dat mag hij niet doen onder deze moeilijke baanomstandigheden.”

“Maar dit laat zien hoe gespannen Bottas al in de tweede race van het seizoen is. En dat gaat er niet beter op worden. Want hij is simpelweg te langzaam. Als hij dat niet was, had hij zijn positie niet zo overdreven hard hoeven te verdedigen tegen een Williams.”

De F1-wereldkampioen van 1997 meent dat het optreden in Imola aantoont dat Verstappen in Pérez een veel betere bondgenoot heeft dan Hamilton […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Hamilton niet bij te benen: ‘Het zal niet beter worden voor Bottas, hij is simpelweg te langzaam’