Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Hamilton respectvolle rivalen: ‘We moeten eens een goed avondje uit’

Verstappen en Hamilton respectvolle rivalen: ‘We moeten eens een goed avondje uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

PREMIUM Max Verstappen en Lewis Hamilton in gesprek na de Grand Prix van Spanje. © EPA Door Rik Spekenbrink

Het voelde als de weging op de dag voor een boksgevecht, zei de presentator van dienst. Maar van een intense staredown kwam het gistermiddag op circuit Paul Ricard niet. Integendeel, WK-leider Max Verstappen en zijn grote rivaal Lewis Hamilton gingen op een respectvolle, haast vriendschappelijke manier met elkaar om.

De Formule 1 had de twee titanen voor het eerst dit seizoen in hetzelfde kwartiertje van de mediamiddag geprogrammeerd. Bij een temperatuur van rond de 30 graden had Hamilton in Zuid-Frankrijk voor de gelegenheid enorme, deels fel groene, regenlaarzen aangetrokken. Verstappen droeg zijn oranje pet, overigens niet speciaal voor Nederland – Oostenrijk, ook al rijdt hij uiteraard voor een Oostenrijks team. Het nieuwe model van de hoofdsponsor is al enige tijd op de markt.

Waar de sfeer bij landgenoten Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen ijzig koud bleef, was er juist bij concurrenten Verstappen en Hamilton ook ruimte voor een grap, en een dialoog. Of ze – allebei woonachtig in Monaco – wel eens contact hebben tussen de races door, was één van de vragen. ,,We wonen allebei aan de andere kant van de stad’’, begon Hamilton. ,,Ik kan niet naar je zwaaien’’, haakte Verstappen in. Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens het persmoment voor de Grand Prix van Frankrijk. Als dingen weer normaal worden moeten we eens afspreken, misschien een goed avondje uit gaan Lewis Hamilton ,,En ik ben ook niet vaak de hort op’’, vervolgde Hamilton. ,,We zijn zo vaak op reis, dat je thuis vooral tijd met familie en vrienden wil doorbrengen. Maar ik zag je laatst wel op de jetski’’, reageerde Verstappen. ,,Als dingen weer normaal worden moeten we eens afspreken, misschien een goed avondje uit gaan’’, eindigde Hamilton met een serieus ogend voorstel.

Dat er na zes intense races precies vier punten tussen beiden zit in het kampioenschap, was nu in elk geval even niet te merken. ,,Het is belangrijk als coureurs het onderling goed kunnen vinden’’, vond de Brit. ,,We sturen elkaar ook wel eens wat berichten, vooraf of […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Hamilton respectvolle rivalen: ‘We moeten eens een goed avondje uit’