Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Hamilton verbazen: 'Een van de grootste in de geschiedenis'

Verstappen en Hamilton verbazen: ‘Een van de grootste in de geschiedenis’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen en Lewis Hamilton lieten afgelopen jaar een knap staaltje racen zien. Beide mannen gaven niet op, waardoor de beslissing in het wereldkampioenschap pas in de laatste race viel. De vraag is daarom: hoe kunnen we de strijd plaatsen in de historie van de Formule 1 ?

De autosportklasse kent een rijke geschiedenis, waarin meerdere coureurs elkaar het leven zuur probeerden te maken. Zo is de strijd tussen Alain Prost en Ayrton Senna nog altijd een onderwerp van gesprek, terwijl ook het gevecht tussen James Hunt en Niki Lauda vaak in de hoofden van autosportfans terugkeert. In dat plaatje lijken Verstappen en Hamilton inmiddels feilloos te passen. Gevecht tussen Verstappen en Hamilton in perspectief

De Nederlander liet dit seizoen met Red Bull Racing zien dat hij de komende jaren de potentie heeft om voor de wereldtitel mee te strijden. Met Hamilton had hij afgelopen seizoen een geduchte tegenstander voor zich, maar bleek hij alsnog in staat te zijn om het wereldkampioenschap naar zich toe te trekken. In 2022 lijkt daar weinig verandering in te komen. Hoewel teams als Ferrari en McLaren mogelijk mee gaan doen, zijn Hamilton en Verstappen wederom de favoriet.

“Hun rivaliteit is nu al een van de grootste in de geschiedenis van de Formule 1”, analyseert de officiële website van de Formule 1 . “Met nog een jaar of twee van dezelfde intensiteit die we zagen in 2021, heeft Hamilton versus Verstappen de potentie om de boeken in te gaan als de grootste van allemaal.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Hamilton verbazen: ‘Een van de grootste in de geschiedenis’