Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Hamilton zorgen voor groeiende Amerikaanse kijkcijfers

Verstappen en Hamilton zorgen voor groeiende Amerikaanse kijkcijfers

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 lijkt dit seizoen te profiteren van de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen . Waar de kijkcijfers in Europa groeien, zitten ook de Amerikaanse autosportfans steeds vaker voor de televisie.

Dat bleek afgelopen weekend wel tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Maar liefst 1,2 miljoen mensen zaten zondagmiddag voor de televisie om de strijd tussen Mercedes en Red Bull Racing te aanschouwen. Na de editie van 2007 was het de best bekeken Formule 1-race ooit in het land.

Gekeken naar de andere autosporten in Amerika heeft de Formule 1 echter nog wat stappen te zetten. Wanneer we de laatste GP bijvoorbeeld vergelijken met een NASCAR-race, dan zien we nog duidelijk een verschil. Die raceklasse bereikt namelijk ongeveer 3 miljoen kijkers. De IndyCar is nog een ander verhaal. Naar de Indianapolis 500 keken bijvoorbeeld 5 miljoen mensen. Formule 1 groeit in Amerika

Het is goed nieuws dat de Formule 1 dit seizoen met de GP in Amerika bijna een record verbrak, alleen het is te voorbarig om te zeggen dat het nu al kan concurreren met de IndyCar en Nascar. Met de tweede Amerikaanse race in Miami kan de Formule 1 volgend seizoen echter de lijn naar boven doortrekken. De Amerikaanse markt kan de sport de komende jaren zowel financieel als sportief iets interessants bieden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Hamilton zorgen voor groeiende Amerikaanse kijkcijfers