Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Leclerc waren volgens Berger ook wereldkampioen geworden

Verstappen en Leclerc waren volgens Berger ook wereldkampioen geworden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Ondanks dat Berger van mening is dat Lewis Hamilton de meest complete coureur is, denkt hij wel dat er twee andere coureurs zijn die de wereldtitel ook hadden gewonnen in de Mercedes W11. ” Max Verstappen en Charles Leclerc zijn twee uitstekende coureurs, maar Hamilton blijft de meest competitieve en complete coureur”, liet Berger weten tegenover Autosprint .

Tijdens de races lijkt het er vaak op dat alles de kant van Hamilton op valt. Maar zo ziet de Oostenrijker dat niet. “Hij kan de situatie op de baan altijd perfect inschatten en haalt het meeste uit iedere ronde in de race. Hij weet hoe hij met zijn banden om moet gaan, zoals het snel terugbrengen op de juiste temperatuur na een safety car.”

“Het herinnert mij eraan dat als ik zelf vlak achter Senna of Schumacher reed tijdens een race en na een pitstop vijf seconden moest inleveren. Zij en Hamilton zijn gewoon erg bijzonder in dat opzicht”, aldus de voormalig Formule 1 -coureur. “Senna, Schumacher en Hamilton behoren tot de beste coureurs die ooit in de Formule 1 hebben gereden”, voegt hij toe.

De 61-jarige DTM-baas, die zelf ooit voor Ferrari en McLaren reed, noemt Verstappen en Leclerc “de nieuwe generatie” die beiden uit hetzelfde soort hout zijn gesneden. “Beiden hadden wereldkampioen geworden, als Lewis Hamilton er niet was geweest en zij in de Mercedes van 2020 hadden gereden”, benadrukt Berger.

Verstappen en Leclerc zijn beiden talentvolle coureurs, maar verschillen in karakter en rijstijl enorm. Gerhard Berger vergelijkt de twee met wereldkampioenen Ayrton Senna en Alain Prost. “Ik bekijk hun rivaliteit als die tussen Senna en Prost. Leclerc is de kalmere, rijdend met minder emotie. Verstappen is agressiever, net zoals Senna altijd was.”

Op de vraag wie van de wereldtitel zou pakken, als het zou gaan tussen Verstappen en Leclerc antwoordt Berger: “Ik zou niet weten wie er als winnaar uit de bus zou komen als het tussen hun beiden gaat.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Leclerc waren volgens Berger ook wereldkampioen geworden