Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Red Bull moeten op zoek naar nieuwe motor: Honda stopt na 2021

Verstappen en Red Bull moeten op zoek naar nieuwe motor: Honda stopt na 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GP Brazilië 2019: Max verstappen en Christian Horner vieren met de mensen van Honda de overwinning Max Verstappen en Formule 1-renstal Red Bull moeten op zoek naar een nieuwe motorleverancier. De Japanse fabrikant Honda heeft vrijdag bekendgemaakt zich na 2021 terug te trekken uit de Formule 1.

Honda levert vanaf 2019 de motor aan Red Bull Racing. Zusterteam Alpha Tauri maakt al sinds 2018 gebruik van de Japanse krachtbron.

Honda verving in 2019 Renault bij het team van Verstappen. De Nederlander verklaarde onlangs nog dat hij hoopte dat de Japanners na 2021 zouden doorgaan met Red Bull in de koningsklasse van de autosport.

Honda gaat zich meer richten op het onderzoeken en ontwikkelen van moderne krachtbronnen die emissievrij zijn, schijft het bedrijf in een persbericht. De economische situatie door het coronavirus speelt slechts voor een klein deel mee in het besluit.

Met de motor van Honda won Red Bull tot nu toe vijf races, allemaal op conto van Verstappen. In totaal boekte de renstal met de Japanse krachtbron vijftien podiumplaatsen in de Formule 1.

“We nemen nu de tijd om te evalueren en de beste motor voor 2022 en daarna te vinden”, reageerde teambaas Christian Horner op het nieuws. Het vertrek van Honda is een bittere pil voor de renstal, die had gehoopt met de samenwerking Verstappen richting de wereldtitel te brengen. Contract Verstappen

Verstappen heeft een contract tot en met 2023 met Red Bull Racing. Hij heeft wel de voorwaarde laten opnemen dat hij over een competitieve motor moet kunnen beschikken.

“Voor Red Bull zijn er eigenlijk maar drie opties: Mercedes, Ferrari en Renault. Mercedes zit er niet op te wachten de grootste concurrent op weg te helpen. Bij Renault zit veel oud zeer. Red Bull heeft vooral ruzie gemaakt met de Fransen en Ferrari is het spoor bijster. Het is crisis bij Red Bull”, denkt Formule 1-verslaggever Louis Dekker van de NOS.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Red Bull moeten op zoek naar nieuwe motor: Honda stopt na 2021