Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Red Bull nog niet heel succesvol in Frankrijk

Verstappen en Red Bull nog niet heel succesvol in Frankrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Red Bull in de Formule 1 kwam stond de Franse Grand Prix nog vast op het programma. Op weg naar haar gloriejaren wist Red Bull niet te imponeren. Destijds werd er nog geracet op Magny-Cours en kwam de Oostenrijk se renstal in de jaren 2005 tot en met 2008 niet verder dan de zesde plaats, in 2008. Check hieronder het overzicht met de Red Bull-prestaties in Frankrijk in die periode.

Na 2008 verdween het autosportland echter van de Formule 1-kalender, totdat deze een decennium later in 2018 weer terugkeerde, zij het op het circuit Paul Ricard. Red Bull was inmiddels van team uit het middenveld uitgegroeid tot een waar topteam, en dat is te zien aan de resultaten, al waren die tijdens de laatste twee edities niet geweldig. Heel slecht waren ze ook niet.

In 2018 startte Verstappen de race vanaf de vierde plek en profiteerde hij van een clash tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas in de openingsronde. Daardoor kon hij opschuiven naar de tweede plek, die hij vervolgens niet meer afstond. Ricciardo werd achter hem vierde. Het eerste Red Bull-podium in Frankrijk was een feit.

Daar bleef het uiteindelijk bij, want in 2019 kon Verstappen zijn prestatie van een jaar eerder in Zuid-Frankrijk niet herhalen. Weliswaar was zijn startpositie beter dan een jaar eerder, nadat de lichten doofden werd hij vrijwel meteen ingehaald door Charles Leclerc in zijn Ferrari. Daarna veranderde er niet veel meer aan de pikorde, wist de Nederlander de andere Ferrari-coureur wel achter zich te houden en finishte hij op ruime achterstand van de Mercedes-coureurs als vierde. Teamgenoot Pierre Gasly zakte door het ijs en kwam op een ronde achterstand binnen als tiende.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Red Bull nog niet heel succesvol in Frankrijk