Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen en Red Bull voor altijd? “Zij weten hoe goed Max is, Mercedes nog niet"

Verstappen en Red Bull voor altijd? “Zij weten hoe goed Max is, Mercedes nog niet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is inmiddels niet meer weg te denken bij Red Bull Racing. Hij begon zijn loopbaan bij de Red Bull-familie, en volgens vader Jos Verstappen is het heel goed mogelijk dat hij zijn hele carrière bij hetzelfde team blijft. Voorwaarde daarbij is echter wel dat het team een winnende auto blijft leveren.

Door het vertrek van Honda uit de Formule 1 is Red Bull gedwongen om een eigen motorafdeling op te zetten, een project dat al enige tijd in volle gang is. Verstappen heeft er het volste vertrouwen in dat het team erin zal slagen om zelf een competitieve motor af te leveren. “Red Bull kennende gaan ze er echt vol voor” , zegt Verstappen senior in een interview met Formule 1 Magazine .

Hij denkt dat Red Bull volledig onafhankelijk wil zijn, waardoor het team niet meer hoeft te rekenen op een andere fabrikant. Zijn zoon speelt als coureur een uiterst belangrijke rol in het ontwikkelen van een eigen motor, stelt Jos. Verstappen voorlopig goed op zijn plek bij Red Bull

“Red Bull weet hoe goed Max is, Mercedes nog niet. Dat is voor hen misschien maar goed ook” , lacht Verstappen. “Hoe mooi zou het zijn als je hier begint en uiteindelijk ook stopt? Waarom niet? Als hij maar een winnende auto heeft” , vertelt de Limburger over de mogelijkheid dat Verstappen zijn hele carrière bij Red Bull blijft.

Volgens Jos is de relatie tussen zijn zoon en het team uitermate goed. “We weten wat we aan elkaar hebben. Het klikt en we hebben het leuk” , zegt hij. Hij vindt de combinatie Verstappen-Red Bull dan ook perfect te noemen. Voorlopig maakt Max nog geen aanstalten om te vertrekken, aangezien zijn huidige contract doorloopt tot het einde van 2023.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen en Red Bull voor altijd? “Zij weten hoe goed Max is, Mercedes nog niet”