Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen enige Honda-coureur zonder vervangen motoronderdelen in Portugal

Verstappen enige Honda-coureur zonder vervangen motoronderdelen in Portugal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het langste seizoen uit de geschiedenis van de Formule 1 , waarbij maar een zeer beperkt aantal motoronderdelen gebruikt mag worden, kan betrouwbaarheid weleens doorslaggevend zijn in de strijd om de wereldtitel. Verstappen gaat hierin nog gelijk op met de coureurs van Mercedes , maar zijn collega’s bij Red Bull hebben al vroeg onderdelen moeten vervangen.

Op de lijst van onderdelen die voor aanvang van de Grand Prix van Portugal gebruikt zijn, is er één naam die eruit springt. Yuki Tsunoda is namelijk als enige coureur al aan zijn tweede volledig nieuwe krachtbron toe. De batterij is zelfs al twee keer vervangen. Tsunoda zit dus al tegen een gridstraf aan als Honda ervoor kiest om bij hem een vierde batterij in te zetten. Honda heeft alleen gezelschap van Renault

Maar ook bij Pierre Gasly en Sergio Perez is al het één en ander vervangen, met uitzondering van Renault zijn de Honda-coureurs daarmee de enigen. Het is dan ook wel erg vroeg in het seizoen om nu al nieuwe onderdelen te gebruiken. Er zijn in totaal 23 Grands Prix en in totaal mogen er van elk onderdeel slechts drie gebruikt worden.

Dat Honda nu al onderdelen vervangt hoeft overigens niet te betekenen dat de oude onderdelen voorgoed afgeschreven zijn. Het is goed mogelijk dat sommige daarvan na een opfrisbeurt later in het seizoen weer in de auto zitten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen enige Honda-coureur zonder vervangen motoronderdelen in Portugal