Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen exclusief: "Misschien blijf ik mijn hele F1-carrière voor Red Bull rijden"

Verstappen exclusief: “Misschien blijf ik mijn hele F1-carrière voor Red Bull rijden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De autosportwereld schudde op haar grondvesten toen Red Bull in augustus 2014 bekend maakte dat Max Verstappen zijn F1-debuut zou maken op 17-jarige leeftijd bij Toro Rosso. De Nederlander groeide binnen enkele jaren uit tot een absolute wereldtopper, die zich helemaal thuisvoelt bij Red Bull.

RacingNews365 sprak exclusief met Verstappen die bezig is aan zijn zevende seizoen in de Formule 1, maar desondanks ‘pas’ 23 jaar oud is.

Hoe lang ga je nog door? Zie je jezelf net zo lang in de Formule 1 racen als Kimi Raikkonen ?

“Nee, normaal gesproken niet. Ik wil blijven racen zo lang ik daar zin in heb.”

Verstappen kwam alleen uit voor Red Bull-teams. In de voetballerij laat Lionel Messi zien dat je met trouw aan één team uitmuntende resultaten kan behalen. De Argentijn is bezig aan zijn zeventiende seizoen in de hoofdmacht van FC Barcelona.

Zie jij jezelf je hele carrière bij Red Bull blijven?

“Dat zou best kunnen. Dat ligt er aan hoe lang we competitief zijn en hoe lang ik zelf natuurlijk ook competitief ben. Winnen motiveert me, of eigenlijk alleen al de kans om te winnen.”

Wat zijn je ambities in de Formule 1?

“Ik wil het liefst zoveel mogelijk titels winnen, maar dat hangt van het pakket. Soms heb je het geluk dat dit langere perioden goed is en soms heb je geen geluk. Hopelijk win ik toch wel enkele titels, maar je weet het nooit.” Mochten successen uitblijven, of in de middenmoot terecht komen door slechte auto’s, heeft dat dan effect op je motivatie? “Dan ben ik er op een geven ogenblik wel klaar mee. Het is natuurlijk een totaal ander verhaal als je voor de topposities vecht. Als ik helemaal achteraan zou rijden, dan zou er een moment komen waarop ik er geen zin mee in zou hebben.” Wat zou je doen als je niet meer in de F1 rijdt? “Ik heb nog genoeg dingen te doen. Maar sowieso lekker autoracen, maar dan wel privé. En verder veel tijd doorbrengen met vrienden. Ik zou geen team kopen of een F1-auto of zo. Ik zou dan voor een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen exclusief: “Misschien blijf ik mijn hele F1-carrière voor Red Bull rijden”