Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen exclusief: "Nieuwe Red Bull op alle vlakken beter"

Verstappen exclusief: “Nieuwe Red Bull op alle vlakken beter”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De derde plaats in het WK van 2020 was voor Max Verstappen slechts bijzaak. De 23-jarige coureur gaat maar voor één ding in de Formule 1 : de wereldtitel. Daar waar Verstappen vorig jaar nog de verwachting uitsprak dat Red Bull tekort zou komen, is de titeldroom na drie races nog volop levend, meer dan dat zelfs.

RacingNews365 sprak met de Red Bull-coureur, onder meer over het verschil ten opzichte van 2020.

Max, vorig jaar was je nog pessimistisch over 2021, maar het gaat nu zeer goed. Wat zijn de veranderingen waardoor Red Bull nu wel vooraan meedoet?

“Ik probeer altijd realistisch te zijn qua verwachtingspatroon. We hebben veel dingen veranderd aan de auto, waarvan we wisten dat die vorig jaar niet optimaal waren. Deze wijzigingen konden we echter niet tijdens het seizoen doorvoeren.”

“Ik denk dat we hierdoor een goede stap voorwaarts hebben gezet”, aldus een opgewekte Max.

Kan je ook aangeven op welke vlakken deze stap is gezet?

“De balans van de auto is beter, maar we hebben meer vermogen, ook tijdens de races. Eigenlijk is de auto op alle gebieden verbeterd.”

Voor coureurs is het zeer belangrijk dat ze een auto hebben die voorspelbaar is en precies doet wat ze van de auto veranderen. Hierdoor kan het weleens voorkomen dat de coureur een andere voorkeur heeft dan het team.

Wie bepaalt de set-up van de auto, jij of het team? “Er zijn meerdere mensen bezig met de set-up van de auto. Al voordat je naar een raceweekend gaat, maar ook tijdens het weekend zelf. Er worden dan ook nog veel zaken getest in de simulator van Red Bull.” En als er een verschil van mening is? “De eindbeslissing ligt bij mij en mijn engineer.” Dit weekend rijdt Verstappen in Spanje zijn 100ste Grand Prix voor Red Bull. Een mooie mijlpaal voor de Nederlander, die hoogte- en dieptepunten kende in die 100 races. Je hebt al heel veel bereikt in de Formule 1. Waar ben jij het meest trots op? “Mijn allereerste overwinning (Spanje 2016, red.) blijft natuurlijk heel bijzonder. Zeker omdat je nooit weet of je ooit een race […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen exclusief: “Nieuwe Red Bull op alle vlakken beter”