Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen favoriet van oud F1-coureur: 'Ik wil dat hij de titel wint'

Verstappen favoriet van oud F1-coureur: ‘Ik wil dat hij de titel wint’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mark Webber , voormalig F1-coureur die zeven seizoenen voor Red Bull Racing reed, geeft toe dat hij Max Verstappen de wereldtitel wil zien winnen. Toch denkt de Australiër dat Lewis Hamilton er uiteindelijk met de titel vandoor gaat.

Formule1.nl sprak met hem na de race in Monaco. “Max is niet alleen populair in Nederland, hij is populair over de hele wereld”, vertelt Webber in het interview. “Ik wil dolgraag Max zijn eerste titel zien winnen. Ik denk dat dat heel goed zou zijn voor de sport.”

Webber is wel voorzichtig, aangezien er pas een aantal races achter de rug zijn. “Het is nog vroeg in het seizoen, maar hij heeft al een hoop punten achter zijn naam staan.” Volgens de oud-coureur zal Hamilton uiteindelijk de titel winnen, ook al hoopt hij op de Nederlander. “Ik heb een weddenschap met een vriend dat Hamilton kampioen wordt met nog twee races te gaan,” vertelt hij. “Het is heel frustrerend om te zien voor sommigen, maar je moet de grootsheid wel erkennen. Acht wereldtitels, dat is echt buitengewoon. Zo nu en dan maak ik me wel zorgen om de betrouwbaarheid van de Honda, m aar ik zou blij zijn als ze het tegendeel bewijzen.” De race in Monaco

De Grand Prix van Monaco is dan niet de meest geweldige baan wanneer het aankomt op inhalen, toch was Webber onder de indruk van Verstappen. “Zoals bij alle sporten in de wereld laten de aller besten het er makkelijk uitzien. De race was geen spektakel vandaag. Maar voor iemand als Max om 78 rondjes zo goed te zijn, is mentaal heel goed voor hem.” De aankomende races zullen duidelijk maken of Verstappen de leiding in het kampioenschap kan behouden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen favoriet van oud F1-coureur: ‘Ik wil dat hij de titel wint’