Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Formule 1-auto's 2022 moeilijker te besturen"

Verstappen: “Formule 1-auto’s 2022 moeilijker te besturen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2022 zien we Formule 1 -auto’s met een compleet andere aanblik dan we gewend zijn. De nieuwe technische reglementen, die eigenlijk dit jaar al in hadden moeten gaan, zijn bedoeld om close racing te bevorderen met onder andere minder downforce.

Dat gegeven maakt dat de auto’s over een hele ronde genomen een stuk langzamer zullen worden, zo weet ook Max Verstappen . Hij geeft antwoordt op de vraag van Verstappen.nl of hij denkt dat de nieuwe regels goed bij hem als coureur passen.

“Ik heb nog niet met de nieuwe auto gereden, dus dat is een vraag die ik nog niet kan beantwoorden”, zo geeft hij aan. “We weten echter wel dat de nieuwe auto’s langzamer zullen zijn en dat ze andere rijeigenschappen zullen hebben.”

Wat wel hetzelfde blijft zijn de motoren. En dat maakt dat de auto’s volgens Verstappen lastiger te besturen zullen zijn: “We rijden met hetzelfde vermogen, maar met minder grip. Ik denk dat we teruggaan naar de griplevels uit 2014 of 2015. We zullen zien.”

Op de vraag of hij denkt dat de Formule 1-fans de nieuwe auto’s mooi zullen vinden, geeft hij aan dat het daar niet om draait: “Het belangrijkste is dat het racen verbeterd wordt, dat is immers waar we allemaal op hopen en dat is wat de fans mooi vinden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Formule 1-auto’s 2022 moeilijker te besturen”