Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen gaat Hamilton verslaan: 'Het is onvermijdelijk'

Verstappen gaat Hamilton verslaan: ‘Het is onvermijdelijk’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jack Ickx stoort zich aan de vele regels die de Formule 1 kent. Volgens de Belgische oud-coureur zorgt dit ervoor dat de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton minder leuk is om te volgen, zo vertelt hij in gesprek met RTBF .

Verstappen en Hamilton kregen dit seizoen beiden een aantal maal een straf opgelegd waarover te twisten was. Waar in de Formule 1-wereld de discussie ontstond, bleven de stewards rechtlijnig en zetten ze de straffen gewoon door. Het leverde chagrijn op bij Ickx. Wolff over Verstappen: ‘Sommige coureurs hebben hun mening al gegeven’ “Ik vind het teleurstellend als duels dan worden beoordeeld door mensen aan wiens goede wil ik niet twijfel, maar waarvan de meesten nog nooit in een raceauto hebben gereden”, zo vertelt hij. “Afgezien natuurlijk van de vertegenwoordiger van de coureur onder de racestewards. We vernietigen hier de essentie van de vechtlust van de racers. Met al die transfers, straffen en beperkingen verandert het de autosport fundamenteel.” Kampioenstrijd tussen Hamilton en Verstappen

De Belg heeft er vertrouwen in dat Verstappen uiteindelijk de macht in de Formule 1 grijpt. “Verstappen zal Hamilton achter zich laten, zo niet dit seizoen dan in de komende jaren. Het is onvermijdelijk, maar ik denk dat de Formule 1-regels frustrerend zijn. Dit zou toch een gevecht moeten zijn tussen twee mannen die tot alles bereid zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen gaat Hamilton verslaan: ‘Het is onvermijdelijk’