Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen gaat op herhaling in Stiermarken, maar nu met oranjeleger op tribune

Verstappen gaat op herhaling in Stiermarken, maar nu met oranjeleger op tribune

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in 2019 op het circuit van Oostenrijk, met Nederlandse fans op de tribune Enkele duizenden fans waren afgelopen weekend getuige van Max Verstappens dominantie in de thuisrace van zijn team: de Grand Prix van Stiermarken. Komend weekend krijgt de WK-leider een gouden kans om het gat met rivaal Lewis Hamilton te vergroten.

Op hetzelfde circuit: de Red Bull Ring. Met twee verschillen: nu heet het evenement de Grand Prix van Oostenrijk en de tribunes zullen veel voller zijn. En overwegend oranje. Prachtig plaatje

“Ik mag niet zeggen hoeveel mensen er exact komen, maar het zullen er veel zijn. Het wordt volle bak”, zegt Manuel Resch van de Red Bull Ring. Berichten over circa 100.000 toeschouwers weigert de woordvoerder te bevestigen.

“De overheid heeft de coronamaatregelen net versoepeld en dat betekent dat je gewoon naast elkaar op de tribune mag zitten. Ga er maar vanuit dat het hier bijna net zo oranje wordt als in 2019, toen hier voor het laatst een Formule 1-race met publiek was. Het wordt een prachtig plaatje.” Een zee van Max Verstappen-supporters tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2019 Verstappen is populair in Oostenrijk. Hij is het oogstende boegbeeld van de Oostenrijk-Britse renstal Red Bull Racing en de oogappel van de Oostenrijkse topadviseur en oud-coureur Helmut Marko.

Het was Marko die Verstappen als tiener ontdekte en zeven jaar geleden zonder rijbewijs in het diepe Formule 1-bad mikte. De missie om van Verstappen de jongste Formule 1-wereldkampioen ooit te maken mislukte, maar nu lijkt alles op zijn plek te vallen. Max Verstappen tijdens een persmoment Red Bull Content Pool De statistieken spreken voor zich. Red Bull Racing heeft vier races op rij gewonnen. Ongekend in een tijdperk waarin Mercedes de lakens al zeven jaar uitdeelt. Of uitdeelde.

Zelfs Verstappen bevestigt inmiddels dat de pikorde verschuift. “Mercedes moet duidelijk wennen aan deze situatie. Ze zijn dit niet gewend. Ze zijn jarenlang niet uitgedaagd.” Seizoen beslist?

Curieus is de houding van Mercedes. Na de vierde nederlaag op rij liet teamleider Toto Wolff zich ontvallen dat er geen grote stappen meer worden gezet om de huidige auto door te ontwikkelen.

“We […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen gaat op herhaling in Stiermarken, maar nu met oranjeleger op tribune