Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen gaat op titel- én recordjacht in Mexico

Verstappen gaat op titel- én recordjacht in Mexico

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Slechts twaalf punten scheiden koploper Max Verstappen en achtervolger Lewis Hamilton in het Formule 1-wereldkampioenschap. Zondag krijgt de spannende titelstrijd een vervolg bij de GP van Mexico.

Met nog liefst vijf raceweekenden in een tijdsbestek van zes weken laat de ontknoping in die titelrace niet lang meer op zich wachten. Voor Verstappen is het zaak om volgende week in Brazilië en zondag in Mexico een slag te slaan ten opzichte van zijn rivaal, op de circuits waar hij zich in het verleden al vaker van zijn allerbeste kant liet zien.

Geklopt
Dat zal zondag in Mexico-Stad wel een behoorlijke opgave worden. De Limburger leek de volledige vrijdag en zaterdag het snelst te zijn, totdat hij in het allesbeslissende deel van de kwalificatie geklopt werd door niet één, maar twee Mercedessen. Verstappen gaf 0,350 seconde toe op polesitter Bottas en zag ook concurrent Hamilton een snellere ronde rijden.

Perspectief
De derde startplek is er desondanks een met perspectief. Verstappen begint aan de ‘schone’ kant van de baan, waar minder vuil op het asfalt ligt dan aan de overkant. Daarnaast is de aanloop naar bocht 1 lang en kan er volop geslipstreamd worden op het Autódromo Hermanos Rodríguez, dat sowieso voldoende ruimte voor inhaalpogingen biedt.

Ongekende hoogte
Het circuit in de Mexicaanse hoofdstad is in verschillende opzichten uniek. Geen enkele baan op de Formule 1-kalender ligt zó hoog boven zeeniveau, namelijk 2286 meter. Het gevolg van de ijlere lucht is dat de motoren in de bolides minder vermogen weten te genereren. Max Verstappen scheurt door het kleurrijke stadiongedeelte van het circuit in Mexico-Stad. Verder rijden de coureurs door een stadiongedeelte – waar vroeger honkbal werd gespeeld – dat kenmerkend is voor het circuit. De Mexicaanse GP was 21 jaar van de kalender verdwenen totdat de race terugkeerde in 2015. Vorig jaar streek de Formule 1 vanwege de coronabeperkingen niet neer in Mexico.

Twee zeges
Het circuit in Mexico-Stad is één van de weinige huidige F1-circuits waar Lewis Hamilton niet vaker wist te winnen dan Max Verstappen. Zowel de Brit (2016 en 2019) als […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen gaat op titel- én recordjacht in Mexico