Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen gaat voor nooit eerder vertoond unicum in GP Groot-Brittannië

Verstappen gaat voor nooit eerder vertoond unicum in GP Groot-Brittannië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hij was er voor de Grand Prix van Oostenrijk niet eerder in geslaagd om in één Formule 1 -weekend zowel de poleposition te pakken, alle ronden aan kop te rijden én de snelste raceronde te pakken. Anderen gingen hem daar wel in voor, maar komend weekend wil hij op Silverstone iets doen wat nooit eerder iemand is gelukt.

Uit het streven van Verstappen klinkt in gesprek met Sky Sports misschien een gezonde dosis bravoure, maar vooral vertrouwen: “Ik hoop dat we uit de Grand Prix van Groot-Brittannië komen met 29 punten op zak.”

Om dat voor elkaar te krijgen zal hij én de sprintkwalificatie moeten winnen (3 punten) én de race op zondag (25 punten), als ook de snelste raceronde rijden (1 punt). Natuurlijk, het is de eerste keer dat er volgens dit format wordt geracet in de Formule 1, maar het het zou wel een daverende manier zijn eigen dominantie en die van Red Bull te onderstrepen.

De suggestie dat de rijksten (qua punten) in de Formule 1 met een dergelijk resultaat alleen maar rijker worden, klinkt Verstappen als muziek in de oren: “Dat zou geweldig zijn.”

Verder vooruitkijkend naar de rest van het seizoen trekken de interviewer en Verstappen de parallel met het EK voetbal. Is de WK-titel dit jaar in de Formule 1 coming home ? “Ik hoop het van harte”, aldus Verstappen, die verduidelijkt dat ‘thuis’ in dit geval niet Nederland is: “In dat geval is home Milton Keynes (de thuisbasis van Red Bull, red.).”

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen gaat voor nooit eerder vertoond unicum in GP Groot-Brittannië