Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen geeft niks om korte test: "Als we maar kilometers kunnen maken"

Verstappen geeft niks om korte test: “Als we maar kilometers kunnen maken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over vier dagen kunnen de Formule 1 -teams drie dagen testen in Bahrein. Dat betekent in de praktijk dat de meeste coureurs maar anderhalve dag aan de auto kunnen wennen. Max Verstappen ziet dat niet als een onoverkomelijk nadeel, vertelt hij aan geselecteerde media waaronder RacingNews365 . Wel hoopt hij dat de Red Bull heel blijft.

“Je hoopt dat je kunt rijden op die anderhalve dag, dat er niet teveel problemen zijn en je kilometers kunt maken”, zegt de Nederlander die eerder tijdens een filmdag zijn eerste meters in de RB16B maakte.

Minder testdagen betekent ook minder data. Maar ook daar heeft Verstappen geen probleem mee. “Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt. Want al testen we twintig dagen en denk je dat je goed bent voorbereid, dan kom je bij de eerste race aan en kun je alles weer omgooien. Het belangrijkste is dat we in de dagen die we hebben kilometers maken, dat we de auto begrijpen en dat er niets kapot gaat.”

De test in Bahrein start op vrijdag 12 maart en eindigt op zondag 14 maart. Alle ontwikkelingen zijn live te volgen via deze website.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen geeft niks om korte test: “Als we maar kilometers kunnen maken”

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed