Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen geen fan van kalender met 23 races: "Behoorlijk veel"

Verstappen geen fan van kalender met 23 races: “Behoorlijk veel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

21:13 – De Formule 1 stevent af op een kalender met maar liefst 23 races voor 2021. Niet eerder stonden er zoveel wedstrijden op het programma van de koningsklasse. Red Bull-coureur Max Verstappen heeft in het verleden al verschillende keren laten merken geen voorstander te zijn van een langer Formule 1-seizoen en zou er dan niet ook niet erg gelukkig mee zijn als het aantal races volgend jaar inderdaad verder wordt opgeschroefd.

Eigenlijk zou de Formule 1 dit jaar een nieuw record vestigen met 22 races, maar het coronavirus stak daar een inmiddels welbekend stokje voor. Met veel kunst- en vliegwerk heeft de organisatie nog zeventien races op de kalender weten te krijgen, al moesten hiervoor wel een paar twee races op hetzelfde circuit worden verreden en banen worden aangedaan die oorspronkelijk niet op de planning stonden. Ook noopte de reis van het Portugese Portimao naar het Italiaanse Imola de Formule 1 om van de Grote Prijs van Emilia-Romagna een tweedaags raceweekend te maken, waarmee het evenement gelijk als experiment dient voor de toekomst, aangezien een korter raceweekend de weg kan vrijmaken voor een seizoen met nog meer races.

‘Moeten het niet te bont maken’
“Het is behoorlijk veel”, reageerde Verstappen vrijdag op het voornemen van de Formule 1 om volgend jaar 23 races te organiseren. “Voor de coureurs is het nog niet eens het grootste probleem, het gaat meer om de monteurs. Zij zijn nog langer van huis. Om 23 raceweekenden te hebben bestaande uit vrijdag, zaterdag en zondag, wordt vrij zwaar voor ze. Het gaat ook nog niet eens zozeer om de hoeveelheid werk, maar iedereen heeft naast de Formule 1 natuurlijk ook nog een privéleven. Dat moet niet worden onderschat. Als iemand niet lekker in zijn vel zit omdat ie zoveel van huis is, dan gaat diegene ook minder presteren. Het is dus zaak om een goede balans te vinden en het niet te bont te maken.”

Volgens de Nederlander moet de Formule 1 wel met tweedaagse weekenden gaan werken om het voor het personeel van de teams enigszins behapbaar te maken. “Als je 23 wedstrijden of […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen geen fan van kalender met 23 races: “Behoorlijk veel”