Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen geprezen: "Furieus op zaterdag, sereen op zondag in Monaco"

Verstappen geprezen: “Furieus op zaterdag, sereen op zondag in Monaco”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Martin Brundle was na de Grand Prix van Monaco diep onder de indruk van het optreden van Max Verstappen . Hij zag Max Verstappen ‘the long game’ spelen, iets waarvan Lewis Hamilton riep dat hij dat meer zou doen dan de Red Bull -coureur. Brundle looft die volwassen houding van Verstappen. Hij merkte tevens op dat Verstappen niks aan het toeval overliet.

“Max parkeerde zijn auto bijvoorbeeld zo ver mogelijk naar voren op de grid, tot de grens van wat is toegestaan. Waarom zouden ze dat allemaal niet doen? Het maakte nu dat hij agressief naar rechts kon sturen om te verdedigen tegen Valtteri Bottas om zo de leiding veilig te stellen die hij tot het einde van de race vasthield. Met uitzondering van de ronden waarin Sergio Perez de leiding na zijn pitstop van hem overnam.”

Wat volgde was volgens Brundle een ‘volwassen’ en goed doordachte race: “Hij is nu ‘ the real deal ‘ in de zin dat hij enkel nog risico’s neemt als die risico’s lonen. In alle andere gevallen schat hij zijn kansen meer weloverwogen in. Hij was furieus nadat de crash van Leclerc hem de kans op de poleposition ontnam, maar een dag later, op zondag, was hij volledig sereen.”

“Niks geen ‘alles of niets’ voor de Max Verstappen die we in Monaco zagen. En juist dat maakt hem tot een geduchte kandidaat voor de wereldtitel”, zo besluit Brundle in zijn column voor Sky Sports .

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen geprezen: “Furieus op zaterdag, sereen op zondag in Monaco”