Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen glibbert naar derde startplek: 'Alsof je op ijs rijdt'

Verstappen glibbert naar derde startplek: ‘Alsof je op ijs rijdt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft weinig plezier beleefd aan de kwalificatie voor de Portugese Grand Prix. De Nederlander sleepte vlak achter de beide Mercedessen de derde startplek uit het vuur, maar klaagde achteraf vooral over een gebrek aan grip.

Het fraaie circuit van Portimao is dit weekend voor het eerst het decor voor een Formule 1-race, maar mede vanwege het nieuwe asfalt op het circuit in de Algarve is de grip er ver te zoeken. Het leidde voor Max Verstappen tot een verwarrende kwalificatie, aangezien hij in de eerste twee kwalificatiedelen sneller was dan in het derde kwalificatiedeel, maar uiteindelijk wel de derde startplek veiligstelde.

Zie ook

“Het hele weekend is het al erg lastig om de banden aan de praat te krijgen”, vertelde Verstappen achteraf. “Het zijn echter niet alleen de banden, ook het asfalt hier is erg glad waardoor je maar één lijn kunt rijden. De derde plek is niet verkeerd natuurlijk, maar het was een nogal verwarrende kwalificatie. Ik reed mijn snelste ronde al in Q1. Daar kon ik vervolgens niet meer aan tippen omdat er gewoon geen grip was. In Q2 en Q3 heb je minder tijd om je rondjes te rijden en was het moeilijker voor ons om de banden in orde te krijgen.” Tegenvaller

Verstappen had zich erg verheugd op het Grand Prix-weekend in Portugal, maar tot dusver kan hij niet echt genieten van het circuit van Portimao: “Met deze banden en het gebrek aan grip op de baan kon ik er persoonlijk niet echt van genieten. Ik was hier in januari nog en dacht dat het geweldig ging zijn om hier met een Formule 1-auto te rijden. De omgeving, alles is perfect. Maar met het gebrek aan grip kon ik gewoon niet echt pushen, het is net alsof je op ijs rijdt. Dat is wel jammer.”

Zie ook Albon krijgt twee races om zich te bewijzen bij Red Bull

Als positief puntje puntje kon Verstappen wel opmerken dat het gat naar Mercedes net als twee weken geleden op de Nürburgring relatief klein was, maar omdat het circuit van Portimao onbekend terrein is voor de Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen glibbert naar derde startplek: ‘Alsof je op ijs rijdt’