Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen haalt schouders op na complimentenregen: "Voor mij heel logisch"

Verstappen haalt schouders op na complimentenregen: “Voor mij heel logisch”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de persconferentie op de donderdag voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Mexico vraagt RacingNews3565 aan Max Verstappen hoe zijn rol in het strategische geheel tot stand komt. Gebeurt dat spontaan tijdens de race, of denkt hij van tevoren strategieën uit? Hoe dat ook gaat, Verstappen stelt voorop dat het voor hem totaal logisch was om die rol aan te nemen.

“Nou, voor mij was het volkomen logisch om daar over na te denken. Je wil gewoon niet dat zij ( Mercedes , red.) een enorm bandenvoordeel krijgen. We hadden nu eenmaal twee auto’s vooraan rijden, dan moet je dat in jouw voordeel zien te gebruiken”, aldus de Nederlander over het moment waarom hij alom werd gelauwerd. Het zou volgens velen aantonen dat hij over veel overcapaciteit beschikt. Verstappen rekent zich niet rijk

Gevraagd wat Max Verstappen dit weekend specifiek van Red Bull verwacht, geeft hij aan dat het allemaal om de details gaat: “Alles kan er op papier nog zo goed uitzien, maar je moet nog steeds zorgen dat je setup tiptop is, evenals alle communicatie eromheen.

“Dus ja, het mag er dan goed uitzien voor ons, maar opnieuw moeten we er voor zorgen dat we er vanaf de eerste meters van de eerste vrije training bovenop zitten en dat we direct de goede kant op werken met de auto.” Verstappen gaat nu het verschil maken met Hamilton

Kan Max Verstappen ook in Mexico, of beter gezegd Maxico, schitteren? In de nieuwste RacingNews365-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de kansen van de Red Bull-coureur. En krijgt Lewis Hamilton weer een gridstraf. Beluister de nieuwste podcast hieronder!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen haalt schouders op na complimentenregen: “Voor mij heel logisch”