Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heeft een goede band met Hamilton: 'Gave gevechten gehad'

Verstappen heeft een goede band met Hamilton: ‘Gave gevechten gehad’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton leek in Monaco toch wel de psychologische oorlog te starten met Max Verstappen door te zeggen dat de Nederlander ‘nog veel te bewijzen heeft’, maar volgens Verstappen gaan de twee nog altijd goed met elkaar om.

Vrienden zullen Formule 1 -coureurs niet snel worden. Uiteindelijk willen ze allemaal de beste zijn, en moeten ze daarvoor de ander verslaan. Als het dichtbij elkaar zit wordt dan ook elk trucje gebruikt om de ander van zijn stuk te brengen. Zo liep de jarenlange vriendschap van Nico Rosberg en Hamilton op de klippen door het duel van 2013 tot en met 2016. Goede band met Hamilton

Zo erg is het tussen Hamilton en Verstappen nog niet. ‘’Het gaat prima tussen ons. We gaan normaal met elkaar om. We hebben gave gevechten gehad op het circuit en ik hoop dat we dat het hele jaar kunnen blijven doen’’, zegt Verstappen tegenover ServusTV . Verstappen merkt wat dat betreft wel een verschil met voorgaande jaren.

‘’De afgelopen jaren waren we aan het begin van het seizoen niet snel genoeg, en kwam dat pas aan het eind van het jaar. Nu hadden we vanaf de start ven het seizoen al een pakket waar we mee konden winnen, en dat geeft ons een goede kans om mee te doen om de titel.’’ Verstappen blijft kritisch

Verstappen staat na de Grand Prix van Monaco bovenaan het klassement en kan daarmee tevreden zijn. Hij is de eerste coureur in tijden die de hegemonie van Mercedes weet te doorbreken, en daarnaast ook de eerste Nederlander ooit bovenaan het klassement in de Formule 1. Toch gaat Verstappen niet zweven en ziet hij ook verbeterpunten.

‘’De eerste race in Bahrein hadden we eigenlijk moeten winnen. Imola was voor ons goed, maar in Portugal en Spanje was Mercedes gewoon sneller. Iedereen maakt wel eens foutjes, maar over de eerste vijf races hebben wij de minste fouten gemaakt. Daarom staan wij nu bovenaan’’, besluit de Nederlander.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heeft een goede band met Hamilton: ‘Gave gevechten gehad’