Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heeft 'geen zin in een hype' en houdt kaarten tegen de borst

Verstappen heeft ‘geen zin in een hype’ en houdt kaarten tegen de borst

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Red Bull Content Pool Max Verstappen begint over een maand aan zijn zevende seizoen in de Formule 1. Doel is de wereldtitel, maar waar zijn renstal Red Bull Racing voorheen vaak hoog van de toren blies voorafgaand aan het seizoen, blijven grote woorden nu achterwege.

“We hebben hard gewerkt om de auto van vorig jaar te verbeteren. We mikken op meer vermogen en meer grip en we hopen dat we het Mercedes dit seizoen wat moeilijker kunnen maken”, zegt teambaas Christian Horner. ‘Laten we elkaar niet gek maken’

Verstappen reed deze week op het circuit van Silverstone al een paar rondjes met zijn nieuwe bolide . Maar of de RB16B daadwerkelijk de Formule 1-auto is waarmee hij eindelijk Lewis Hamilton kan onttronen, dat kan hij nog niet inschatten.

“Ik kan er weinig van zeggen. Ik reed op ‘demobanden’. Het voelde normaal en het was fijn na de winterstop weer in de auto te zitten, maar heeft totaal geen zin om nu voorspellingen of stoere uitspraken te doen. Laten we elkaar niet gek maken.” Verstappen (r) naast zijn nieuwe teamgenoot, de Mexicaan Sergio Pérez “We hebben honderd kilometer met de auto gereden, een paar rondjes per coureur. Dat is net genoeg om de basis van de auto in de vingers te krijgen en een eerste indruk op te doen van de nieuwe Honda-motor. Meer stelt het niet voor, maar het voelde goed en comfortabel. Veelbelovend”, klinkt het uit de mond van Verstappen.

Pas in Bahrein komt het seizoen echt op gang. Over twee weken gaan alle teams in het oliestaatje drie dagen testen. “Dan begint het echte werk”, zegt Verstappen.

Op zondag 28 maart is dan de eerste race, ook in Bahrein. “Daarna weten we ongeveer waar we staan en of onze doelen haalbaar zijn. We willen races winnen en kampioen worden, maar er eindeloos over praten is zinloos. We moeten het op de baan laten zien. Geen woorden, maar daden. Ik heb geen zin in een hype.”

Bekijk hier de kalender voor komend seizoen: 1/2 De Formule 1-kalender van 2021 NOS 2/2 De Formule 1-kalender van 2021 NOS Over de ins […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heeft ‘geen zin in een hype’ en houdt kaarten tegen de borst