Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heeft met snelle pitstops nog een troef in handen

Verstappen heeft met snelle pitstops nog een troef in handen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in de pitstraat op het circuit van Shanghai. Waar Red Bull het in de strijd om race-overwinningen in de Formule 1 voorlopig aflegt tegen Mercedes, blijkt het team van Max Verstappen wel het beste in de pitstops.

De eerste stop van Verstappen tijdens de GP van Steiermark was de snelste van het hele veld: 1,95 seconde. Uit de data blijkt dat dat geen verrassing is.

Binnen twee seconden
Het is, na twee races, de enige bandenwissel die binnen de twee seconden voltooid werd. Verstappen maakte in het slot van de race nog een pitstop om naar de softbanden te switchen. Ook die stop was met 2,18 seconde sneller dan de pitstops van alle andere coureurs zondagmiddag.

Albon
Verstappen’s teamgenoot Albon maakte één pitstop en opnieuw ging de Red Bull-crew razendsnel te werk. Met een stoptijd van 2,22 seconde was dat de derde tijd van de dag. Vorige week, bij de GP van Oostenrijk, klokten Albon en Red Bull de snelste pitstoptijd van de dag met 2,10 seconde. Verstappen viel in die race uit, nog voordat hij zijn eerste stop gemaakt had.

Drie à vier tienden
Een snelle pitstop levert – helaas voor Verstappen – geen WK-punten op, maar het is wel een discipline waarin Red Bull en Verstappen al een tijdje uitblinken. Gemiddeld doet concurrent Mercedes bijvoorbeeld drie à vier tienden van een seconde langer over een pitstop dan het team van de Limburger. De andere teams doen nog langer over de stops.

Waar dat verschil bij een wedstrijd met één serie pitstops te verwaarlozen lijkt, bleek zondag wel dat Verstappen alles uit de kast trekt om tijdwinst te boeken bij de pitstop. Hij nam het nodige risico bij het inrijden van de pitstraat. Op de beelden was te zien hoe hij op hoge snelheid vlak voor het binnenrijden van de pitstraat met zijn linkervoorband zelfs nog het gras toucheerde. The #DHL Fastest Pitstop Award was claimed for a second consecutive time by @redbullracing . They dominated in the pit lane and delivered both of the two fastest pit stops. #DHLF1 #AustrianGP #F1

All F1 pit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heeft met snelle pitstops nog een troef in handen