Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heeft missie: 'Winnen kan alleen vanaf eerste startrij hier'

Verstappen heeft missie: ‘Winnen kan alleen vanaf eerste startrij hier’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Max Verstappen hebben de aanpassingen aan de tiende bocht van het circuit in Barcelona voor- en nadelen. De Nederlander vindt het leuker om te rijden, maar zijn verwachting is dat het het spektakel op de zondag niet ten goede gaat komen. Verder stelt de Red Bull Racing -coureur dat een goede kwalificatie in Spanje zéér belangrijk is voor de kansen op een Grand Prix-zege.

“Om te rijden wel, het is leuker. Je kan harder de bocht in. Het is wat ronder, die hairpin was toch wel krap en niet leuk in een Formule 1 -auto omdat de tractie altijd slecht is daar. Voor het inhalen is het natuurlijk wel minder” , aldus Verstappen in gesprek met Ziggo Sport over bocht 10 . De elfvoudig Grand Prix-winnaar probeerde in de tweede vrije training wel even om te kijken of er iets mogelijk is. ” Ik had het geprobeerd in de lange run, maar je kan niemand uitremmen omdat je al zo laat remt.” F1-kwalificatie zeer belangrijk

Red Bull en Mercedes lijken elkaar opnieuw geen duimbreed in de weg te liggen en dus zal het gaat om duizendsten of honderdsten van een seconde in de kwalificatie. Verstappen hoopt dat het voor hem de goede kant op valt. ” Als je hier wil winnen, moet je op de voorste rij staan. Al heb ik natuurlijk ook al eens van de vierde plek gewonnen”, doelt hij op zijn eerste F1-overwinning ooit in 2016. “Toen had ik echter het geluk nodig dat de eerste twee eraf kegelden. Over het algemeen moet je met deze auto’s echt wel vooraan staan.”

De afgelopen vier seizoenen ging de winst telkens naar Lewis Hamilton in de Spaanse GP. Drie keer daarvan mocht de Britse rijder vanaf pole-position starten. De andere keer was het Valtteri Bottas die de snelste tijd op zaterdag op de klokken wist te zetten, maar toen bleek Hamilton een dag later alsnog de betere van de twee.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heeft missie: ‘Winnen kan alleen vanaf eerste startrij hier’