Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heeft niks op met Senna/Prost-vergelijking: "Het boeit me allemaal niet zoveel"

Verstappen heeft niks op met Senna/Prost-vergelijking: “Het boeit me allemaal niet zoveel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen versus Hamilton De strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is enorm spannend en automatisch worden er dan door de media vergelijken getrokken met iconische rivaliteiten van vroeger. Verstappen kan daar echter weinig mee en focust zich gewoon op zijn werk.

Het intense gevecht met Hamilton trekt de volledige aandacht van iedereen en automatisch wordt er dan teruggedacht aan de rijke geschiedenis van de Formule 1. Verstappen wordt qua rijstijl met enige regelmaat vergeleken met Ayrton Senna en ook het duel met Hamilton kan dus al snel rekenen op een vergelijk met de heetgebakerde gevechten tussen Senna en Alain Prost . Wil gewoon winnen

“Ik hecht er niet zoveel waarde aan”, is Verstappen nuchter als altijd. “Ik ben hier gewoon om te winnen. Ik wil het best mogelijke resultaat behalen en verder boeit het me allemaal niet zoveel. Graag ga ik gewoon elk weekend in om een race te winnen, maar nooit vergelijk ik mezelf met andere coureurs”, vertelt de Nederlander als hem gevraagd wordt naar die vergelijking met de twee legendarische coureurs. Dominantie

Verstappen bagatelliseert de waarde van het vergelijken tussen coureurs omdat elk jaar weer anders is. “Het valt niet te vergelijken. Sommige jaren zijn er dominantere auto’s. Zo zal het altijd zijn in de Formule 1, dus het heeft geen zin.” Ook heeft Verstappen weinig op met het breken van records. “Zoals ik al eerder heb gezegd geef ik daar weinig om. Je hebt er geen controle over. Soms heb je hele dominante jaren en dan rijg je de titels aaneen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heeft niks op met Senna/Prost-vergelijking: “Het boeit me allemaal niet zoveel”