Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heeft nog altijd de beste papieren ook al is Hamilton in Qatar opnieuw sneller

Verstappen heeft nog altijd de beste papieren ook al is Hamilton in Qatar opnieuw sneller

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zelden sloeg het humeur bij Max Verstappens team Red Bull binnen een dag zo om als in Qatar. Ernstige blikken maakten plaats voor opgewekte onderonsjes. Met gelatenheid doorspekte woorden waren vervangen door uitspraken vol hoop. Want ook al zag Verstappen zijn rivaal Lewis Hamilton opnieuw dichterbij komen in de WK-stand, met twee races te gaan is hij nog altijd de coureur met de beste titelkans. Max Verstappen in zijn Red Bull tijdens de GP van Qatar. Beeld Foto EPA Daar zag het er bij de allereerste GP in Qatar lang niet naar uit. Sterker: na de kwalificatie van zaterdag leek Verstappen in de touwen te hangen, klaar om een enorme dreun van Hamilton te ontvangen. Hamilton was liefst viertiende van een seconde sneller dan Verstappen in de kwalificatie; niet eerder was de zevenvoudig kampioen dit jaar in één rondje zoveel rapper dan de Nederlander.

De snelheid in de Mercedes die hem vorige week naar de zege stuwde in Brazilië bleek dus allesbehalve eenmalig. Maar het werd nog erger voor Red Bull. Anderhalf uur voor de race werd Verstappen voor straf teruggezet van de tweede naar de zevende plek in de startopstelling, omdat hij in de kwalificatie onvoldoende had afgeremd bij een gevaarlijke situatie. Horner onder druk

De titeldruk stond er vol op bij Red Bull, bleek onder meer uit een uitspraak van de normaal zo kalme teambaas Horner. Hij noemde de marshall die zwaaide met de gele vlag waardoor Verstappen z’n straf kreeg ‘malafide’. Het kwam hem op een officiële waarschuwing racefederatie FIA te staan.

De enige die zijn hoofd koel hield in die stroom aan tegenspoed was Verstappen zelf. Hij startte de race messcherp, won direct drie plekken en had binnen vijf rondjes zijn gridstraf goedgemaakt. Hamilton was op dat moment al te ver weggereden voor een serieus gevecht om de zege. Verstappen pakte hem nog wel het punt voor de snelste ronde af.

Verstappen overleefde in Qatar zo een weekeinde waarin hij vooral veel averij had kunnen oplopen. Hamilton beleefde zeven dagen eerder in Brazilië een soortgelijke race, waarin hij 25 strafplekken wegpoetste voor zijn zege.

Het toonde volgens viervoudig […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heeft nog altijd de beste papieren ook al is Hamilton in Qatar opnieuw sneller