Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen heerst op de Red Bull Ring

Verstappen heerst op de Red Bull Ring

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen onderweg naar zijn vierde seizoenszege, op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Hij heeft er lang op moeten wachten, maar de wereld van Max Verstappen ziet eruit zoals hij ’m hebben wil: de Nederlandse coureur is op dit moment heer en meester in de Formule 1. Zondagmiddag haalde Verstappen op de Red Bull Ring, het thuiscircuit van zijn Oostenrijkse werkgever, zijn tweede achtereenvolgende overwinning. De zege in de Grand Prix van Stiermarken was de veertiende uit zijn carrière.

In het WK-klassement vergrootte Verstappen zijn voorsprong op regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, die tweede werd, tot achttien punten: 156-138. Hamilton, die in de laatste ronde de schade nog wist te beperken met een extra puntje voor de snelste raceronde, na een late bandenwissel, maakt de laatste weken een verslagen indruk. „Er is niet veel dat ik kan doen”, zei hij zondagmiddag. „Ik weet niet waar het aan ligt, maar we kunnen ze niet bijhouden op dit moment.”

Verstappen reageerde relatief koeltjes op de vierde Red Bull-zege op rij. „ The car was on fire today ”, zei hij over de boordradio. Verder leek hij vooral te willen waken voor te veel euforie, nu Red Bull Mercedes eindelijk, na jaren van vergeefs proberen, heeft achterhaald. In elk geval op dit moment.

Na de spectaculaire zege in de Grand Prix van Frankrijk, een week eerder, waar Verstappen Hamilton pas in de voorlaatste ronde passeerde, was de Nederlander in Spielberg vanaf poleposition oppermachtig. Maar zo ziet hij het graag. Afgetekend winnen, ver voor de rest van het veld, elke ronde verder wegrijdend.

In 2018 en 2019 had Verstappen hier ook al gewonnen, onder de naam van de Grote Prijs van Oostenrijk. Die race, op hetzelfde circuit, staat komende zondag op het programma. Red Bull zit op een roze wolk, wat dat betreft. Volgende week mét Oranjefans

Volgende week zullen er bovendien duizenden Nederlanders worden toegelaten langs de baan in Spielberg. De tweede race op Red Bull Ring werd ingevoegd omdat de Grand Prix van Turkije wegviel wegens reisbeperkingen als gevolg van coronamaatregelen. „Het is heel positief, maar we moeten het volgende week opnieuw laten zien”, waarschuwde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen heerst op de Red Bull Ring