Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen helder: "Lewis heeft al zoveel kampioenschappen gewonnen"

Verstappen helder: “Lewis heeft al zoveel kampioenschappen gewonnen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen maakt zich op voor vooralsnog de belangrijkste racedag uit zijn loopbaan. De Nederlander heeft tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de mogelijkheid om zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 te behalen en kijkt dan ook erg uit naar de apotheose.

Waar Verstappen het dit seizoen voor het eerst lukt om tot de laatste race mee te doen in het wereldkampioenschap, is dat voor Hamilton anders. De Brit behaalde in zijn carrière al zeven wereldtitels, waardoor hij bij een overwinning Michael Schumacher voorbij streeft en alleen bovenaan staat. Verstappen realiseert zich met welke coureur hij dit seizoen vecht.

“Lewis heeft al zoveel kampioenschappen gewonnen. Maar ik denk ook dat we elkaar dit jaar, zeker in sommige races, tot het uiterste hebben gedreven. We hebben echt geprobeerd om alles uit onze auto’s te halen”, stelde Verstappen op de persconferentie van de FIA . “Over tien, twintig jaar kijken de mensen erop terug en zelfs wij zullen dit jaar zeker herinneren.” Verstappen over het verschil met 2016

De laatste keer dat Hamilton serieuze tegenstand kreeg tot de laatste race, was in 2016. Destijds was het zijn teamgenoot Nico Rosberg die met de overwinning ervandoor ging. Volgens Verstappen is het echter anders om met een ander team te strijden, omdat zij elkaars strategieën niet kennen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen helder: “Lewis heeft al zoveel kampioenschappen gewonnen”