Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Het hele pakket van de auto ligt deze baan gewoon niet"

Verstappen: “Het hele pakket van de auto ligt deze baan gewoon niet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was niet de beste dag voor het team van Red Bull Racing , maar Max Verstappen kan tevreden zijn met een derde plek. De Nederlander haalde alles uit zijn auto en kan teamgenoot Sergio Perez bedanken voor de slipstream. In een interview met Olav Mol voor Formule 1 Café vertelt Verstappen over de vrijdag.

Dit weekend vindt de tweede sprintrace plaats, dus de coureurs krijgen op de vrijdag nog maar één training voor de kwalificatie in de avond. Of Verstappen dat niet gek vindt? “Het ligt er ook een beetje aan, als het meteen goed gaat maakt het niet zoveel uit. Maar bij ons vanmorgen ging het nog niet helemaal lekker, dus dan heb je misschien wat meer tijd nodig. Het is wat het is. Er had toch nooit meer in gezeten dan een derde plek, ook al hadden we drie trainingen gehad.” Ricciardo: ‘Verstappen pakt zes van de zeven keer de pole’ Dit weekend zijn er 29 punten te verdienen, terwijl dat tijdens een normaal raceweekend slechts 25 punten zijn. Mol vindt dat oneerlijk, omdat Mercedes nu een voordeel krijgt op een circuit waar ze sterk zijn. “Je kan moeilijk zeggen, omdat het ene team daar heel goed is kun je daar niet die race houden. Wij zijn normaal gezien goed in Monaco. Daar zijn dan 25 punten te winnen, dat is nou eenmaal zo. Dan moeten wij gewoon zorgen dat we beter zijn hier” , vindt Verstappen. Monza ligt de wagen van Red Bull niet

Met minder downforce kan Red Bull Racing in ieder geval niet rijden. “Nee, dan kan je beter die achtervleugel eraf halen. Het is natuurlijk niet alleen de achtervleugel, er zijn heel veel dingetjes met de auto. Natuurlijk komen we iets tekort qua vermogen, maar het hele pakket van de auto ligt deze baan gewoon niet. Daarom dat op andere circuits de auto wat beter gaat” , aldus de Nederlander.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Het hele pakket van de auto ligt deze baan gewoon niet”