Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Het was een goede race"

Verstappen: “Het was een goede race”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft een uitstekend weekend achter de rug. Na een kwalificatie waar de Nederlander al voorzichtig tevreden over was, reed hij een goede race die hem op de tweede plaats bracht. “Het was een goede race” , aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl .

“Nadat Valtteri uitviel, probeerde ik Lewis te volgen, maar Mercedes was net wat te snel. We hebben geprobeerd onze eigen race te rijden en de snelheid was goed. In de laaste ronde dacht ik: laten we het proberen en dan zien we wat er gebeurt. We hebben net de snelste ronde weten te pakken en daarmee ook een extra punt, waar ik blij mee ben” , zo vertelde de nummer drie in de WK tussenstand na de race.

Verstappen liet zijn licht ook nog even schijnen over de safety car situatie. “De baan is erg koud. Zelfs als je de pitstraat uitrijdt, zijn de banden al erg koud. Ik snapte dus niet waarom de safety car zo lang buiten bleef, de auto van Lando was immers al uit de weg gehaald. Ik snap dat ze het veld bij elkaar wilden brengen, maar dat is vrij gevaarlijk als de banden zo koud zijn.”

“Het is ook zo dat we maar met drie of vier man die achter de safety car waren aangesloten. De rest heeft vol gas een rondje kunnen rijden, dus die hadden hun banden op temperatuur. Dat is wat oneerlijk en daar zullen we dus nog naar kijken. Maar het belangrijkste is dat we als tweede zijn gefinisht, de plek waar we vandaag hoorden” , zo vulde de Red Bull-coureur aan.

Over de twee weken strijkt het Formule 1-circus voor het eerst neer op de baan in het Portugese Portimão. Verstappen heeft wel zin in het Zuid-Europese raceweekend. “Ik kijk ernaar uit, het is een leuk circuit. Ik hoop wel dat het iets warmer is, haha!”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Het was een goede race”