Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Het was niet makkelijk om de auto terug naar de pits te krijgen"

Verstappen: “Het was niet makkelijk om de auto terug naar de pits te krijgen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is niet al te best aan het GP-weekend in Imola begonnen. Door een rode vlag kon hij in de eerste vrije training zijn snelle ronde niet afmaken en in de tweede vrije training brak al vroeg in de sessie zijn aandrijfas. Verstappen begint een patroon te herkennen, maar wordt er nog niet bijgelovig van

“Ik hou van Italië”, begint Verstappen zijn terugblik op de site van Honda Racing . “Het eten is goed en ik ben hier graag, maar we hebben de laatste tijd niet zoveel geluk gehad met het rijden hier, dus hopelijk komt daar verandering in” , refereert hij naar de pechgevallen die hij eerder in dit land heeft gehad. Vierde plaats zou al persoonlijk record zijn voor Verstappen

Die pech is geen overdrijving. Verstappen wist in de Formule 1 op Italiaans grondgebied nog nooit een podiumplaats te behalen. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in 2018 en vorig seizoen kwam hij in drie Italiaanse GP’s niet één keer aan de finish. En die pech vindt niet exclusief op de baan plaats, zo bleek vandaag: “Het was niet makkelijk om de auto terug naar de pits te krijgen, dus ik kon niet terug de baan op.”

Zoals we Verstappen kennen, houdt hij echter de moed erin. “Ik denk niet dat het missen van de tweede sessie het einde van de wereld is, want we weten wat we morgen moeten doen. We moeten ons gewoon concentreren op onszelf en ervoor zorgen dat we het beste uit ons pakket halen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Het was niet makkelijk om de auto terug naar de pits te krijgen”