Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen hoopt dat stewards 'lekker eten' van boete voor aanraken auto's

Verstappen hoopt dat stewards ‘lekker eten’ van boete voor aanraken auto’s

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft cynisch gereageerd op de boete van 50.000 euro tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander van Red Bull Racing kreeg de geldboete omdat hij met zijn handen aan de achtervleugel van zijn eigen auto en die van Lewis Hamilton zat, wat in strijd is met de regels.

“Het is best een flinke boete”, zegt Verstappen op de website van de Formule 1 . “Ik hoop dat ze er een mooi diner van betalen met heel veel wijn. En dan heel goede, dure wijn, dat zou mooi zijn.”

“Ze mogen me uitnodigen, dan betaal ik nog wel wat extra”, vervolgde Verstappen. “Ik zal dan maar wat minder FIFA-punten kopen”, zei hij, verwijzend naar zijn hobby. Verstappen is een fanatiek-speler van het computerspel FIFA 22.

Hamilton werd zaterdag gediskwalificeerd in de kwalificatie van de sprintrace omdat zijn achtervleugel illegaal bleek. Bij een controle voldeed het onderdeel bij het gebruik van DRS niet aan de maximale opening van 85 millimeter. De zevenvoudig wereldkampioen moest vervolgens achteraan starten.

In die sprintrace eindigde Verstappen als tweede, terwijl Hamilton na een fraaie inhaalrace bleef steken op de vijfde plaats. Daardoor liep de Nederlander twee punten uit op zijn Britse concurrent van Mercedes.

Hamilton begint zondag na zijn vijfde plaats in de sprintrace als tiende aan de hoofdrace van de Grand Prix van Brazilië. De zevenvoudig wereldkampioen heeft voor de vijfde keer dit seizoen zijn motor laten vervangen, waardoor hij voor straf vijf plaatsen naar achteren is gezet. Verstappen start vanaf de tweede plaats.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen hoopt dat stewards ‘lekker eten’ van boete voor aanraken auto’s