Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender in 2021

Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone – 24 februari 2021. Over twee weken begint de wintertest in Bahrein. De wintertest is dit jaar gehalveerd, van tweemaal drie dagen naar eenmaal drie dagen. Dat houdt in dat elke coureur maximaal anderhalve dag kan testen, ter voorbereiding van het aankomende seizoen. Terwijl anderen dit als een probleem zien denkt Max Verstappen dat het ‘minder saai zal worden’.

De Nederlander stapte woensdag na Sergio Pérez als tweede in de Red Bull RB16B. Op het circuit van Silverstone werd de bolide aan de tand gevoeld, maar niet om erachter te komen of alle aerodynamische aanpassingen goed waren uitgevoerd. Het doel van de filmdag was voornamelijk om het eerste gevoel te krijgen met de auto.

“Ik kijk altijd uit naar raceweekenden, maar eerst hebben we natuurlijk de drie testdagen in Bahrein. Met anderhalve dag per coureur is dat niet veel, maar dat vind ik prima. Ik vond zes testdagen vrij veel en tamelijk saai, omdat er weinig spanning is”, liet Max Verstappen optekenen door zijn eigen officiële website.

“Natuurlijk houd ik ervan om een Formule 1 -auto te kunnen rijden, maar met testdagen is er geen echte competitie. Ik hoop dat de anderhalve dag die ik heb voorspoedig zullen verlopen. Dat is belangrijk, want het belangrijkste is om daar veel kilometers met de auto te rijden en zelf te wennen aan de auto. Zo probeer je het eerste Grand Prix-weekend zo goed mogelijk voorbereid te beginnen.”

Over het verschil tussen de RB16 uit 2020 en de RB16B van 2021, zei de Nederlander: “Natuurlijk zijn er verschillen. Het grootste verschil is natuurlijk de vloer, daar is aan de achterzijde een flink stuk vanaf gehaald. De auto zal zich daardoor iets anders gedragen. Maar het ging vandaag tijdens de eerste meters niet over dat soort zaken. Het ging erom het gevoel te krijgen met de auto en een eerste idee van de auto. Al het werk zullen we in Bahrein moeten doen.” Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender

In 2021 staan er maar liefst 23 Grands Prix op het programma. “Dat zijn er veel”, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen hoopt op minder intense F1-kalender in 2021