Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen hoopt vurig op nieuw gevecht met Hamilton: "Dat zou mooi zijn"

Verstappen hoopt vurig op nieuw gevecht met Hamilton: “Dat zou mooi zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Monaco veroverde Max Verstappen soeverein de zege en in Azerbeidzjan leek hij dat kunstje te herhalen, ware het niet dat zijn band in het slot van de race plots klapte. Twee weken later is het Formule 1-circus neergestreken in Frankrijk, waar de Nederlander verwacht weer tegenstand te krijgen van Lewis Hamilton.

“Dat zou mooi zijn”, roept hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . “Dat zou betekenen dat beide teams competitief zijn. Laten we het maar gaan zien. Red Bull is in het verleden niet geweldig geweest op Paul Ricard, maar dit jaar is ons totale pakket competitiever natuurlijk. Ik kijk er naar uit om te zien waar we dit weekend toe in staat zijn.”

Hamilton zelf hoopt dat hij de zure nasmaak die hij overhield aan de twee vorige races weg kan spoelen. “Ik heb zin om weer te gaan racen. Soms komen de vrije weekenden gelegen, terwijl je soms eigenlijk meteen weer terug de baan op zou willen gaan. Ik heb in ieder geval zin om weer aan de slag te gaan en hopelijk het beter te doen dan in de vorige race.”

Het circuit in Frankrijk is weer een circuit dat qua lay-out normaal genoemd kan worden. Gelukkig maar, oordeelt Hamilton als hij wordt gevraagd als hij daar blij mee is. “Ja absoluut. De laatste twee races waren zeker lastig voor ons als team. Het was een uitdaging, maar we hebben veel geleerd. We blijven perfectie nastreven, we blijven als team samenkomen”, zo klinkt de winnaar van de twee vorige Franse Grands Prix filosofisch.

“Als we samen blijven presteren, dan kunnen we de hele wereld aan. Ik kijk er dus zeker naar uit om weer te racen op een circuit waar we waarschijnlijk minder last hebben van bijvoorbeeld de bandentemperaturen. In het verleden zijn we hier goed geweest, maar ik verwacht een lastig weekend. Red Bull heeft de vorige races echt een serieus goede pace laten zien, maar ook op de conventionele circuits zoals in Barcelona waren ze snel.”

Verstappen verwacht tot slot dan ook dat Mercedes zich weer zal melden in de strijd om de zege. “Zoals Lewis al […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen hoopt vurig op nieuw gevecht met Hamilton: “Dat zou mooi zijn”